LAK| 

Hit stołówki. Ta potrawa stała się przebojem igrzysk w Tokio

19

Okazuje się, że jedna z potraw mocno przypadła do gustu uczestnikom igrzysk olimpijskich i paraolimpijskich w Tokio. Jesteś w stanie sam ją przygotować. To nie jest wcale takie trudne!

Hit stołówki. Ta potrawa stała się przebojem igrzysk w Tokio
(Kyodo News via Getty Images, Kyodo News)

Japońskie pierożki gyoza stały się hitem stołówki podczas igrzysk olimpijskich i paraolimpijskich w Tokio. Producent szacuje, że dostarczy aż 600 tysięcy sztuk pierożków do stołówki! A wszystko z racji tego, że sportowcy zajadali się japońskim przysmakiem, który jest podawany z nadzieniem mięsnym lub warzywnym.

Wielu olimpijczyków - w mediach społecznościowych - chwaliło tę potrawę. Siatkarz reprezentacji Stanów Zjednoczonych nazwał ten przysmak "bombą".

Warto dodać, że producent pierożków wykorzystał swoje "pięć minut" i już wypuścił na rynek limitowaną edycję tej potrawy - "For ATHLETE". W Japonii cieszy się dużą popularnością.

Łatwo ją przyrządzić

Chcesz poczuć się jak olimpijczyk? Jesteś w stanie sam przygotować potrawę. To nie jest wcale takie trudne!

Gyoza to japońskie pierożki z cieniutkiego ciasta. Pierożki mogą być smażone lub gotowanie na parze. Wegepierożki gyoza nie potrzebują długiego gotowania, co sprawia, że obiad można zrobić w krótkim czasie.

Zobacz także: Niespodziewany złoty medal dla Polaka na Igrzyskach. Korzeniowski: Jestem absolutnie zachwycony
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić