Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Wróć na
Katarzyna Krupka
Katarzyna Krupka
|

Uszkadzają kręgosłup, niszczą szkielet. Stosowane na potęgę

99
Podziel się:

Spożywane regularnie doprowadzają do rozwoju osteoporozy, zaniku mięśni i problemów z koncentracją. Sprawdź, dlaczego należy unikać produktów zawierających w swoim składzie fosforany.

Uszkadzają kręgosłup, niszczą szkielet. Stosowane na potęgę
Fosforany znajdziemy w wysokoprzetworzonej żywności (zong.yu0123@gmail.com)

Fosforany są związkami chemicznymi, które naturalnie występują w przyrodzie, ale są również obecne w produktach spożywczych w postaci syntetycznych dodatków. Są stosowane jako stabilizatory, substancje przeciwzbrylające i regulatory kwasowości. Najczęściej są używane w przetwórstwie mięsa, żeby dany produkt miał większą wagę, dłuższy okres przydatności do spożycia, lepszy wygląd i bardziej soczystą konsystencję.

Nadmierne spożywanie fosforanów może powodować zmęczenie, problemy z koncentracją i zanik mięśni. Zbyt duże stężenie tych związków może też zaburzać prawidłową pracę systemu nerwowego, zwiększa podatność kości na złamania, podnosić ryzyko osteoporozy, gdyż utrudniają przyswajanie wapnia oraz przyczynia się do szybszego starzenia się komórek w naszym organizmie. Wysoki poziom fosforanów zwiększa również ryzyko rozwoju miażdżycy.

Fosforany znajdziemy w takich produktach jak: wędliny paczkowane, konserwy rybne, przetwory z owoców morza, desery, napoje typu cola, zagęszczone mleko, smarowidła i pasty do kanapek, serki topione, śmietanki do kawy, płatki śniadaniowe, mleczka roślinne, dżemy, gotowe zupy i sosy oraz gotowe wyroby piekarnicze.

Pamiętajmy, że regularne spożywanie żywności wysokoprzetworzonej zwiększa również ryzyko nadwagi, otyłości, schorzeń układu sercowo-naczyniowego, cukrzycy typy 2 i chorób nowotworowych.

Żeby uniknąć wielu problemów zdrowotnych, należy włączyć do naszej codziennej diety większą ilość świeżych warzyw i owoców oraz częściej sięgać po produkty naturalne i jak najmniej przetworzone. Chcąc ograniczyć szkodliwy wpływ fosforanów na nasz organizm, powinniśmy również uważnie czytać skład produktu umieszczony na etykiecie.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(99)
Gienia bogaci...
2 tyg. temu
Gienia no ale tachemia wszechobecna i w żywności i w lekach wydłużyła życie ludzkie o wiele lat wystarczy popatrzeć ilu seniorów żyje i to ogólnie a nie wyjatki
Karol
4 tyg. temu
A moze to celowe i zapla nowane posunięcia żeby na tej planecie ludzi gatunek niszczyć.
Hghj
4 tyg. temu
Ministerstwo Choroby ponadto pozwala na rakowe syfy typu azotyn sodu glutaminian aspartam sztuczne kolory polisorbaty i setki innych
Johann
miesiąc temu
Bardzo dobry Artikel dzieki za infomacje
tyle
2 miesiące temu
To dlaczego jest dozwolone te wszystkie syfy ładować do żywności??? Gdzie minister zdrowia który tak rzekomo "dba" o nasze zdrowie?
Taka polska
2 miesiące temu
A no właśnie to dlatego każdy ma chory kręgosłup dyskopatie itp itd
int
3 miesiące temu
Nasz układ odpornościowy pilnuje komórki nowotworowe które w nas siedzą od zawsze ale w podeszłym wieku jego skuteczność słabnie i wtedy one zaczynają się mnożyć powodując raka z przerzutami.
Lolo
6 miesięcy temu
Co za głupoty wypisują🤕🤕🤕
Ania
6 miesięcy temu
Kto dopuszcza te produkty do produkcji żywności? Jeżeli ktoś produkuje ruciane powinien ponieść konsekwencje. Po co Sanepid, po co badania, szkoda na to kasy, skoro i tak nic się nie robi z ich wynikami.
Pozdrówka
6 miesięcy temu
Katarzyna Krupka, a co ty zjadasz... Już widzę jak odmawiasz sobie wszystkiego :) ?
Aśka.
6 miesięcy temu
Moim ekspertem czy mięso jest dobre jest mój pies doberman powącha jak kicha chowa głowę odchodzi.nie zje tego jak jest nawet qlodny .moja kotka też chemicznych potraw nie tyka .cała trójka ja też oczywiście mamy zdgjazowa a nietolerancję na konserwanty. Nawet lekarstwa przyjmuje inne.
smacznego
6 miesięcy temu
Produkcja żywności z zastosowaniem sporej dawki pierwiastków z tablicy Mendelejewa idzie pełną parą a całą odpowiedzialność zrzuca się na konsumentów żywności. Samo uważne czytanie etykiet i konsumpcja świeżych warzyw i owoców nie uchroni nas chociażby od zatruć ,nie mówiąc o raku. Wszystko co rośnie też jest spryskiwane chemikaliami . Nawet trawa .
zcx
6 miesięcy temu
Czyli są wszędzie, pytanie do autora tych wypocin, to jak ich uniknąć?
Bizo
6 miesięcy temu
Olej rzepakowy też jest lansowany a mało kto wie że by rzepak trafił do skupu to. Musi być bardzo czysty bez zanieczyszczeń oset i inne pasożyty itp kolega obsiewał co roku 14 razy podczas porostu trzeba pryskać rundapem różnej maści był zdatny do sprzedaży . Dwa lata temu zrobił eksperyment i pryskał tylko 7razy niestety nie chcieli skupić tego ekologicznego rzepaku .To że on jest wszędzie lansowany jako najzdrowszy to ściema. A wiecie dlaczego bo Polska wieś stoi tym półproduktem i trzeba go za wszelką cenę sprzedać a co za tym idzie. W mediach podawać trzeba że jest najzdrowszy . 14 oprysków w parę miesięcy ...
...
Następna strona
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić