#przepisdnia Kubba z mięsnym nadzieniem

11

Kubba to smak kuchni Wschodu. Jeśli lubisz kebab, ta potrawa przypadnie ci do gustu.

#przepisdnia Kubba z mięsnym nadzieniem
(Youtube.com)

Do przygotowania potrzebujemy:

600 ml bulionu
1 posiekana natka pietruszki
4-5 posiekanych drobno cebul
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka papryki (słodkiej)
1,5 łyżeczki pieprzu ziołowego
50g rodzynek
50g płatków migdałowych
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

DIP:
4 łyżki majonezu
2 łyżki śmietany
starta skórka z limonki
1 ząbek czosnku

Jak to zrobić?

Kuskus zalewamy bulionem i odstawiamy, aż napęcznieje. Cebulę z czosnkiem dusimy na małym ogniu do zeszklenia. Dodajemy połowę mięsa i chwilę podsmażamy. Wrzucamy pietruszkę, przyprawy, migdały, rodzynki i smażymy 10 min. Następnie odstawiamy do wystudzenia. Łączymy wszystkie składniki sosu. Kuskus mielimy z pozostałym mięsem. Formujemy kulki o średnicy około 3-4 cm. Na środku robimy wgłębienie, napełniamy farszem. Zasklepiamy i formujemy nadając im kształt szyszki. Smacznego!

Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić