aktualizacja 

Catering świąteczny u Gessler. Widać skutki inflacji

31

Inflacja nie omija także słynnej restauracji Magdy Gessler, gdzie ceny świątecznych potraw wręcz poszybowały w porównaniu z zeszłym rokiem. Sprawdź, ile trzeba zapłacić.

Catering świąteczny u Gessler. Widać skutki inflacji
Magda Gessler oceniła debiut Małgorzaty Rozenek w "Dzień dobry TVN" (AKPA, AKPA)

Magda Gessler, czyli najpopularniejsza restauratorka w Polsce, ponownie wprowadza do swojej oferty świąteczne potrawy. Właścicielka kilku restauracji w Warszawie oferuje catering z restauracji/delikatesów "U Fukiera", dzięki któremu tuż przed świętami niektórzy z nas będą cieszyć się wolnym czasem, bez spędzania go na gotowaniu.

Zobacz także: Maja Hyży komentuje związek Kasi Cichopek i Macieja Kurzajewskiego

Świąteczny catering od Magdy Gessler jest z pewnością doskonale znany wiernym fanom restauratorki. Wybór jest naprawdę spory, bo znajdziemy tam zarówno kompot z suszu, wigilijne zupy, potrawy ze śledzi, sałatki i ryby.

Jedyny problem pojawia się jednak... przy cenie. Za sześć pierogów z kapustą i prawdziwkami trzeba zapłacić aż 51 złotych. Rok temu podczas świąt Bożego Narodzenia ta cena wynosiła 42 zł.

Inflacja uderzyła w knajpę Magdy Gessler

W porównaniu z poprzednim rokiem, "U Fukiera" podrożały także inne potrawy i napoje. Kompot wigilijny zdrożał z 40 zł do 55 zł za słój, a żur na prawdziwkach - z 50 zł do 55 zł.

Śledź po kaszubsku od Magdy Gessler (300 g) kosztuje 53 zł, przed rokiem był wyceniony na 42 zł. Podobnie sprawa wygląda z ciastami. Sernik krakowski kosztuje obecnie 90 zł (rok temu 80 zł), jabłecznik z cynamonem 75 zł (wcześniej 65 zł), a piernik staropolski 90 zł.

Autor: JAR
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić