GIS ostrzega. Sprawdź numery na jajkach. Kolejne partie z Salmonellą

67

Główny Inspektor Sanitarny ostrzega. W jajach wyprodukowanych w Wielkopolsce wykryto bakterię Salmonelli. Bakteria jest zarówno w małych wytłaczankach po 6 sztuk, jak i w większych po 10 i 30 sztuk.

GIS ostrzega. Sprawdź numery na jajkach. Kolejne partie z Salmonellą
Zdjęcie podglądowe (Pixabay)

Sprawdź numer partii swoich jajek. Ostatnie ostrzeżenie GISu informuje, że w jajkach produkowanych w Wielkopolsce odkryto salmonellę.

Zgodnie z nakazem sanitarnym, wszystkie zakażone kury zostały poddane ubojowi.

Lista partii w których znajduje się bakteria Salmonelli:

nr partii: 30.07.2020/ najlepiej spożyć przed: 26.08.2020

nr partii: 31.07.2020/ najlepiej spożyć przed: 27.08.2020

nr partii: 01.08.2020/ najlepiej spożyć przed: 28.08.2020

nr partii: 03.08.2020/ najlepiej spożyć przed: 30.08.2020

nr partii: 04.08.2020/ najlepiej spożyć przed: 31.08.2020

nr partii: 05.08.2020/ najlepiej spożyć przed: 01.09.2020

nr partii: 06.08.2020/ najlepiej spożyć przed: 02.09.2020

nr partii: 07.08.2020/ najlepiej spożyć przed: 03.09.2020

nr partii: 08.08.2020/ najlepiej spożyć przed: 04.09.2020

nr partii: 09.08.2020/ najlepiej spożyć przed: 05.09.2020

nr partii: 10.08.2020/ najlepiej spożyć przed: 06.09.2020

nr partii: 11.08.2020/ najlepiej spożyć przed: 07.09.2020

nr partii: 12.08.2020/ najlepiej spożyć przed: 08.09.2020

nr partii: 13.08.2020/ najlepiej spożyć przed: 09.09.2020

nr partii: 14.08.2020/ najlepiej spożyć przed: 10.09.2020

nr partii: 15.08.2020/ najlepiej spożyć przed: 11.09.2020

nr partii: 16.08.2020/ najlepiej spożyć przed: 12.09.2020

nr partii: 18.08.2020/ najlepiej spożyć przed: 14.09.2020

nr partii: 20.08.2020/ najlepiej spożyć przed: 16.09.2020

Producent - Przedsiębiorstwo Wielobranżowe GALLUS Sp. z o.o., Manieczki,

ul. Wybickiego 10, 63-112 Brodnica, weterynaryjny numer identyfikacyjny 30261302.

Zakład pakowania jaj - Przedsiębiorstwo Wielobranżowe GALLUS Sp. z o.o., Krzyżanowo 64, 63-100 Śrem, weterynaryjny numer identyfikacyjny 30265905.

Zobacz także: Salmonella w mięsie z Polski. Kolejny kryzys wizerunkowy
Autor: MMC
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić