Herbata, która wspomaga odchudzanie. Jest idealna na wiosnę

17

Wiosna to czas, w którym część z nas planuje rozpocząć swoje odchudzanie. Pozbycie się nadmiaru kilogramów nie jest jednak łatwe, a oprócz diety i ćwiczeń warto wprowadzić do swojego codziennego życia także herbatę, która wspomoże cały proces. Zdziwicie się, jak prosta jest jej receptura.

Herbata, która wspomaga odchudzanie. Jest idealna na wiosnę
Herbata, która wspomaga odchudzanie. Poznaj tajemniczą recepturę (Getty Images, Liudmyla Yaremenko)

Choć herbat "odchudzających" jest obecnie wiele, a w znanych sklepach z pewnością można wybierać i przebierać, kierując się przede wszystkim zdrowiem, warto postawić na te, które są bezpieczne i w pełni naturalne. Pamiętajmy, że same herbaty nie spowodują, że zrzucimy kilka kilogramów, a jedynie wspomogą proces odchudzania, który dzięki nim będzie prostszy i szybszy. Poznajcie jedną z receptur, którą pokochacie.

Herbata, która wspomaga odchudzanie

Jedną z herbat, które wspomogą proces odchudzania, jest herbata z pietruszki. Zdrowa i aromatyczna, oprócz tego, że pomoże w walce z nadwagą bądź zrzuceniem kilku kilogramów, doskonale oczyści organizm z toksyn i poprawi pracę układu trawiennego.

Herbata z pietruszki złagodzi także dolegliwości w czasie menstruacji. Dzięki dużej ilości antyoksydantów, opóźniających proces starzenia, pozytywnie wpłynie na kondycję skóry.

Przepis na herbatę z pietruszki

Składniki:


  • gałązka natki pietruszki;
  • 2 szklanki wody;
  • 2 łyżki soku wyciśniętego z limonki;
  • 3 listki mięty;
  • 2 łyżki miodu.

Przygotowanie:

Natkę pietruszki należy drobno posiekać i umieścić w dzbanku. Następnie zalać wrzącą wodą i trzymać pod przykryciem ok. 15 minut. Powstały napój odcedzić. Dla lepszego smaku dodać sok z wyciśniętej limonki oraz dwie łyżki miodu. Wszystko dokładnie wymieszać. Do gotowej herbaty z pietruszki dorzucić także orzeźwiające listki mięty.

Ważne! Herbatę można przygotować zarówno z suszonej natki pietruszki (3-4 łyżeczek) lub ze świeżych liści (kilku gałązek), także z dodatkiem korzenia. Zamiast zalewania wrzącą wodą, można ją też gotować przez ok. 15 minut w rondelku, na wolnym ogniu.

Zobacz także: Pietruszka - właściwości lecznicze

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl.

Autor: ALLE
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić