Domowe czekoladki Reese's. Wystarczą tylko trzy składniki

0

Czekoladki Reese's są doskonale znane, ale niestety wiele osób niechętnie po nie sięga ze względu na cenę. Jest na to sposób. Jeśli lubisz połączenie masła orzechowego i czekolady to przyrządź te popularne słodycze w domu. To wyjątkowo proste - wystarczą tylko trzy składniki.

Domowe czekoladki Reese's. Wystarczą tylko trzy składniki
Czekoladki z masłem orzechowym. (Getty Images)

Domowe Reese's smakują jak oryginał, ale są o wiele tańsze. Do ich przygotowania wystarczą zaledwie trzy proste składniki. Można do nich użyć dowolnej czekolady - nawet białej, ale najlepsze będą z gorzką.

Czekoladki Reese's. Potrzebne składniki:

  • 3 łyżki cukru pudru
  • 120 g masła orzechowego
  • 170 g czekolady roztopionej (jeśli używasz białej lub mlecznej czekolady, zmniejsz ilość cukru o połowę)

Czekoladki Reese's. Sposób wykonania:

  • przygotuj małe papilotki do muffinek/babeczek
  • w misce wymieszaj dokładnie masło orzechowe z cukrem pudrem
  • do każdej papilotki nałóż po łyżeczce roztopionej czekolady
  • na czekoladę wyłóż po łyżeczce masła orzechowego, a następnie przykryj kolejną warstwą czekolady
  • wszystkie czekoladki wstaw do lodówki na ok. 2 godziny (do zastygnięcia czekolady)
Zobacz także: Banalny przepis na zupę ziemniaczaną. Zrobi ją także amator
Autor: ABA
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić