aktualizacja 

Napoleonka w 15 minut bez pieczenia. Zawsze się udaje

25

Napoleonka na krakersach to pyszne ciasto bez pieczenia, które zasmakuje wszystkim miłośnikom budyniowych kremów. Wykonanie tego deseru zajmie Ci nie więcej niż 15 minut.

Napoleonka w 15 minut bez pieczenia. Zawsze się udaje
Napoleonka na krakersach to pyszne ciasto bez pieczenia, które zasmakuje wszystkim miłośnikom kremów budyniowych. (YouTube.com)

Napoleonka na krakersach to wyśmienite ciasto, które przyrządzisz w 15 minut. Ten deser przypadnie do gustu wszystkim, którzy uwielbiają budyniowe kremy. Jeśli lubisz mniej słodkie ciasta do masy dodaj połowę cukru. Napoleonka to banalnie proste ciasto, które zawsze się udaje.

Przepis napoleonkę w 15 minut. Potrzebne składniki:

  • 1 litr mleka
  • 200 g masła
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 1 szklanki mąki pszennej
  • 4 żółtka
  • 1 budyń waniliowy
  • 250 g krakersów
  • cukier puder do oprószenia (opcjonalnie)

Napoleonka w 15 minut. Sposób wykonania:

  • Do 500 ml mleka wsyp mąkę, żółtka oraz proszek budyniowy
  • Wszystko dokładnie wymieszaj tak, by nie było grudek
  • Pozostałe mleko zagotuj z masłem, cukrem i cukrem waniliowym
  • Na delikatnie wrzące mleko małym strumieniem wlej wcześniej przygotowaną masę z żółtek i mąki
  • Mieszaj masę budyniową cały czas, aby się nie przypaliła i gotuj do zgęstnięcia
  • Formę o wymiarach 24x28 cm wyłóż papierem do pieczenia i krakersami
  • Wykładaj ciepły krem. Przykryj drugą warstwą krakersów
  • Kiedy masa przestygnie wstaw ciasto do lodówki
  • Napoleonkę możesz oprószyć cukrem pudrem
Zobacz także: Bananowe pierogi leniwe
Autor: ESO
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić