Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Wróć na
KLS
|

Nie masz przepisu na obiad? Oto przepis na bułgarski gulasz Gjuwecz

6
Podziel się:

Masz dość stania przy kuchni? Nie masz czasu, siły, ani najmniejszych chęci na przygotowywanie czegoś fancy? Ten bułgarski gulasz Gjuwecz odmieni Twoje życie. Nie czekaj i wypróbuj już dziś.

Nie masz przepisu na obiad? Oto przepis na bułgarski gulasz Gjuwecz
Zdjęcie ilustracyjne (YouTube)

Gulasz to dość specyficzna potrawa, którą albo się kocha, albo nienawidzi. Ten jest wyjątkowo smaczny. Jego orientalny smak pokochają nawet dzieci. Palce lizać!

Bułgarski gulasz Gjuwecz. Składniki:

  • Jagnięcina - 600 gramów
  • Gulasz; przyprawa - 1 opakowanie
  • Przyprawa do mięs - 2 łyżki
  • Papryka czerwona - 2 sztuki
  • Marchew - 2 sztuki
  • Pietruszka; korzeń - 1 sztuka
  • Cebula biała - 1 sztuka
  • Ziemniaki - 2 sztuki
  • Bakłażan - 1 sztuka
  • Papryka; ostra przyprawa - 1 łyżka
  • Oliwa z oliwek - 4 łyżki

Bułgarski gulasz Gjuwecz. Wykonanie:

  • Mięso umyj i osusz, a następnie pokrój w kostkę.
  • Oprósz przyprawą do mięs i wymieszaj.
  • Wszystkie warzywa pokrój w kostkę jednakowej wielkości, jak mięso.
  • Opakowanie przyprawy gulaszowej wymieszaj z 600 ml wody.
  • W garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso oraz kolejno dodawane warzywa: cebulę, marchewkę, pietruszkę, bakłażana, paprykę oraz ziemniaki.
  • Całość oprósz ostrą papryką i smaż chwilę razem.
  • Przesmażone składniki gulaszu przełóż do glinianego naczynia, wlej gulasz, następnie naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego do 190 st. piekarnika i duś przez 1 godzinę.
  • Gotowy gulasz podawaj z pieczywem.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(6)
Fyxgh
12 miesięcy temu
Ja od siebie proponuję gulasz serbski z dużą ilością szałwii suszonej. Oni jej w kuchni dużo używają, a u nas stosuje się jej tylko do płukania ust. Nawet do mielonego trochę daje.
Sofia
12 miesięcy temu
Nie wiem skąd taki przepis....Bułgarzy by się nieźle uśmiali z tego przepisu...a podstawą musi być bamia po polsku ochra.Gjuwecz robię od lat nie musi być to baranina ,nic się nie smaży tylko dusi...
Gad
12 miesięcy temu
Już samo patrzenie na coś co przypomina zawartość kibla po ostrym przepiću napawa obrzydzeniem. A tak serio to takie ilości „zdrowych” przypraw z pewnością nie będą „fancy” z tym się mogę zgodzić.
Szef kuchni
12 miesięcy temu
Gulasz przyprawa, przyprawa do mięs... Wszystko że wzmacniaczami smaku. Naprawdę tak ciężko użyć samych przypraw.
smak-orientu
12 miesięcy temu
papryki nie należy smażyć !, ponieważ staje się gorzka i psuje cały smak potrawy - natomiast co do użycia całego opakowania przyprawy do gulaszu, to radzę przeczytać, ile się jej dodaje na jaką ilość ?! - wg mnie ten przepis jest na niezjadliwy gulasz.
lol
12 miesięcy temu
Jak podczas czytania skladnikow przeczytalem: „gulasz - przyprawa”, to juz sobie odpuscilem reszte tego „przepisu”…
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić