Nie masz przepisu na obiad? Oto przepis na bułgarski gulasz Gjuwecz

9

Masz dość stania przy kuchni? Nie masz czasu, siły, ani najmniejszych chęci na przygotowywanie czegoś fancy? Ten bułgarski gulasz Gjuwecz odmieni Twoje życie. Nie czekaj i wypróbuj już dziś.

Nie masz przepisu na obiad? Oto przepis na bułgarski gulasz Gjuwecz
Zdjęcie ilustracyjne (YouTube)

Gulasz to dość specyficzna potrawa, którą albo się kocha, albo nienawidzi. Ten jest wyjątkowo smaczny. Jego orientalny smak pokochają nawet dzieci. Palce lizać!

Bułgarski gulasz Gjuwecz. Składniki:

  • Jagnięcina - 600 gramów
  • Gulasz; przyprawa - 1 opakowanie
  • Przyprawa do mięs - 2 łyżki
  • Papryka czerwona - 2 sztuki
  • Marchew - 2 sztuki
  • Pietruszka; korzeń - 1 sztuka
  • Cebula biała - 1 sztuka
  • Ziemniaki - 2 sztuki
  • Bakłażan - 1 sztuka
  • Papryka; ostra przyprawa - 1 łyżka
  • Oliwa z oliwek - 4 łyżki

Bułgarski gulasz Gjuwecz. Wykonanie:

  • Mięso umyj i osusz, a następnie pokrój w kostkę.
  • Oprósz przyprawą do mięs i wymieszaj.
  • Wszystkie warzywa pokrój w kostkę jednakowej wielkości, jak mięso.
  • Opakowanie przyprawy gulaszowej wymieszaj z 600 ml wody.
  • W garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso oraz kolejno dodawane warzywa: cebulę, marchewkę, pietruszkę, bakłażana, paprykę oraz ziemniaki.
  • Całość oprósz ostrą papryką i smaż chwilę razem.
  • Przesmażone składniki gulaszu przełóż do glinianego naczynia, wlej gulasz, następnie naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego do 190 st. piekarnika i duś przez 1 godzinę.
  • Gotowy gulasz podawaj z pieczywem.
Autor: KLS
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić