Przepis na jajecznicę po francusku. Najlepsza, jaką jadłeś

62

Jajecznicę każdy zrobić umie. Są jednak sposoby, dzięki którym to zwykłe danie stanie się wyjątkowe.

Przepis na jajecznicę po francusku. Najlepsza, jaką jadłeś
Jajecznica po francuski. (YouTube)

Jajecznica po francusku - to brzmi dumnie! Wykonanie jej jest bardzo proste. Jest delikatniejsza niż wszystkie inne. To dzięki idealnemu połączeniu masła z jajkiem i dodaniu go w odpowiednim momencie.

Przepis na jajecznicę po francusku. Składniki:

  • 3 jajka
  • 1,5 łyżki zimnego masła
  • sól i pieprz

Przepis na jajecznicę po francusku. Wykonanie:

  • Białka oddziel od żółtek i lekko roztrzep je widelcem
  • Na patelni roztop pół łyżki masła
  • Wylej na patelnię białka i podsmaż na małym ogniu mieszając je szpatułką
  • Dodaj żółtka i dalej mieszając smaż je dopóki się nie zetną
  • Zdejmij jajecznicę z ognia i na gorące jeszcze jajko dodaj pozostałą część masła, sól i pieprz, wymieszaj do połączenia się masła z jajkiem do końca
Zobacz także: Jajecznica na parze. Prosta zmiana, a zupełnie inny smak dania
Autor: MMC
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić