Pycha! Przepis na zupę z dyni według Magdy Gessler
Słynna restauratorka słynie z kuchni prostej, lecz niesamowicie smacznej! A przepis na zupę z dyni według Magdy Gessler to idealna propozycja na jesień. Szczególnie że jest sezon na dynię!
Źródło zdjęć: © YouTube
Zupa z dyni według Magdy Gessler to świetny pomysł na rozgrzewający obiad. To istna bomba witaminowa! Warto skorzystać z dostępności tego sezonowego warzywa!
Są w KGW. Oto co mówią o zaangażowaniu młodzieży
Zupa z dyni wg. Magdy Gessler. Składniki:
- 1,5 kg miąższu dyni
- 200 ml mleka
- 200 ml bulionu warzywnego
- 200 ml śmietanki kremówki
- 4 ząbki czosnku
- szczypta gałki muszkatołowej
- natka pietruszki do dekoracji
- 4 łyżki łuskanych pestek dyni
- sól morska
- pieprz biały
Czytaj też: One zdecydowanie nie są fit. Ale jakie pyszne! Przepis na ciastka z masłem orzechowym i preclami
Zupa z dyni wg. Magdy Gessler. Wykonanie:
- Dynię obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka, zalać ją mlekiem i bulionem. Dodać szczyptę soli i gotować na średnim ogniu, aż stanie się miękka.
- Dodać rozdrobniony czosnek, jeszcze chwilę gotować. Zmiksować zupę na krem, dodać śmietankę, pieprz i gałkę.
- Podawać z uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni, udekorowaną natką pietruszki.
Źródło artykułu: o2pl