Pycha! Przepis na zupę z dyni według Magdy Gessler

6

Słynna restauratorka słynie z kuchni prostej, lecz niesamowicie smacznej! A przepis na zupę z dyni według Magdy Gessler to idealna propozycja na jesień. Szczególnie że jest sezon na dynię!

Pycha! Przepis na zupę z dyni według Magdy Gessler
Zdjęcie ilustracyjne (YouTube)

Zupa z dyni według Magdy Gessler to świetny pomysł na rozgrzewający obiad. To istna bomba witaminowa! Warto skorzystać z dostępności tego sezonowego warzywa!

Zupa z dyni wg. Magdy Gessler. Składniki:

  • 1,5 kg miąższu dyni
  • 200 ml mleka
  • 200 ml bulionu warzywnego
  • 200 ml śmietanki kremówki
  • 4 ząbki czosnku
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • natka pietruszki do dekoracji
  • 4 łyżki łuskanych pestek dyni
  • sól morska
  • pieprz biały

Zupa z dyni wg. Magdy Gessler. Wykonanie:

  • Dynię obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka, zalać ją mlekiem i bulionem. Dodać szczyptę soli i gotować na średnim ogniu, aż stanie się miękka.
  • Dodać rozdrobniony czosnek, jeszcze chwilę gotować. Zmiksować zupę na krem, dodać śmietankę, pieprz i gałkę.
  • Podawać z uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni, udekorowaną natką pietruszki.
Autor: KLS
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić