Pyszny jesienny obiad. Przepis na grzybowe kotlety

1

Wiesz, że obiad w twojej rodzinie nie obejdzie się bez kotletów? Masz pełny koszyk grzybów, a nie starcza ci już na nie miejsca i pomysłów, co z nimi zrobić? Koniecznie wypróbuj przepis na grzybowe kotlety. Wszyscy domownicy będą zadowoleni. Palce lizać!

Pyszny jesienny obiad. Przepis na grzybowe kotlety
Zdjęcie ilustracyjne (YouTube)

Znudziło ci się już robienie klasycznego schabowego bądź mielonego na obiad, a domownicy będą dosłownie załamani, gdy na talerzu nie pojawi się kotlet? Masz zbyt dużo uzbieranych grzybów i chcesz je wykorzystać?

Nie ma na co czekać! Koniecznie wypróbuj przepis na grzybowe kotlety. Jest on niezwykle prosty i szybki, a w dodatku - sezonowy. Nie zawsze w końcu ma się piękne, dorodne kanie niemal pod nosem.

To prawdziwa gratka dla wszystkich fanów potraw z grzybami. Oprócz tego jest to idealna wersja dla wegetarian - w końcu nikt nie chce być zmuszany do jedzenia czegoś, czego nie ma ochoty czy to ze względów ideologicznych, czy po prostu smakowych.

Grzybowe kotlety. Składniki

  • kapelusze kani,
  • bułka tarta,
  • mleko,
  • jajko,
  • sól,
  • pieprz,
  • olej,
  • masło.

Grzybowe kotlety. Sposób przygotowania

  • Oczyszczony kapelusz kani moczymy w jajku z dodatkiem trzech łyżek mleka, soli i pieprzu.
  • Grzyb dokładnie panierujemy w bułce tartej.
  • Smażymy na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła z obu stron na złoty kolor.
  • Kanie podajemy z ulubionymi dodatkami - zieleniną, sosami na bazie śmietany lub standardowo z ziemniakami i surówką.
Autor: KLS
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić