Śniadanie z PRL-u. Kasza manna z sokiem malinowym była hitem
Znacie kogoś, kto nie jadł nigdy kaszy manny z sokiem malinowym? My też nie. W PRL-u to był absolutny must-have. To danie jest banalnie proste i szybkie, a przy okazji niezwykle sycące. Smacznego!
Źródło zdjęć: © YouTube
Kasza manna z sokiem malinowym? Choć swe początki ma w PRL-u, do dziś jest doskonałym pomysłem na śniadanie dla dzieci i dorosłych. Nie potrzebujesz dużo czasu, a składniki z pewnością znajdziesz w kuchennej szafce. Niebo w gębie!
Kasza manna z sokiem malinowym. Składniki:
- kasza manna 3 łyżki
- mleko 2% 1,5 szklanki
- cukier kryształ 1 łyżeczka
- sok malinowy 3 łyżki
Czytaj też: One zdecydowanie nie są fit. Ale jakie pyszne! Przepis na ciastka z masłem orzechowym i preclami
Kasza manna z sokiem malinowym. Wykonanie:
- Do garnka nalać mleko. Kiedy zacznie się gotować, wsypać kaszę i cukier. Od czasu do czasu przemieszać. Gotować aż zrobi się gęsta. Kaszę przelać do miseczek i polać sokiem.
Źródło artykułu: o2pl