aktualizacja 

Świąteczna sałatka jarzynowa. Sekret Magdy Gessler

38

Chyba już nikt nie wyobraża sobie świąt bez sałatki jarzynowej. Przepis Magdy Gessler na ukochaną sałatkę Polaków zawiera pewien składnik, który zmienia delikatnie smak dania.

Świąteczna sałatka jarzynowa. Sekret Magdy Gessler
(Wikimedia Commons)

Sałatka jarzynowa to królowa polskich stołów. W przepisie Magdy Gessler jest jeden sekretny składnik, którego nie zna wiele gospodyń domowych. Najpopularniejsza restauratorka do świątecznej sałatki jarzynowej dodaje kurki lub gąski marynowane w occie, dzięki którym sałatka nabiera jeszcze bardziej wyrazistego smaku.

Przepis na sałatkę jarzynową. Potrzebne składniki:

  • 4 marchewki
  • 2 ziemniaki
  • 2 pietruszki (korzeń)
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 mały seler
  • 2 jajka na twardo
  • 1 jabłko
  • 1 puszka groszku
  • 1 cebula słodka
  • grzybki kurki lub gąski marynowane w occie
  • majonez
  • sól, pieprz, cukier
  • musztarda

Przepis na sałatkę jarzynową. Sposób wykonania:

  • Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, jajka i seler ugotuj i obierz
  • Wszystkie składniki pokrój w drobną kostkę
  • W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki, pamiętaj aby odsączyć ogórki i groszek z zalewy
  • Dodaj majonez, musztardę i ponownie wymieszaj
  • Na koniec dodaj sól, pieprz i cukier
Zobacz także: Idealna sałatka na drugie śniadanie
Autor: ESO
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić