Przepis na placki z zupki chińskiej. Brzmi dziwnie, ale za to jak smakuje

14

Te placki to prawdziwy hit. Są naprawdę smaczne, robi je się w mgnieniu oka i wyjdą nawet tym, którzy z kulinariami nie są za pan brat. Tajemnicą jest jeden składnik i jego nietypowe zastosowanie.

Przepis na placki z zupki chińskiej. Brzmi dziwnie, ale za to jak smakuje
(Twitter.com)

Placki z zupki chińskiej na pozór brzmią niedorzecznie. Nic bardziej mylnego, w Japonii to prawdziwy hit! Do dania możesz dodać ulubione składniki. Najpopularniejsza wersja tego placka robiona jest z krewetkami lub paluszkami surimi i kukurydzą. Świetnie sprawdza się też pokrojona drobno szybka i tarty ser.

Przepis na placki z zupki chińskiej. Potrzebne składniki:

  • zupka chińska (może być w kubku)
  • jajko
  • 80 g kapusty
  • 3 łyżki mąki
  • 100 ml wody
  • ulubione dodatki

Przepis na placki z zupki chińskiej. Sposób wykonania:

  • Pokrusz makaron, dodaj do niego załączoną przyprawę (możesz ją również zastąpić solą i pieprzem, wszystko zależy od dodatków, które dołączysz do dania)
  • Kapustę drobno posiekaj w paseczki i dodaj do makaronu
  • Do miski dodaj też jajko, wodę i mąkę, dodatki i wszystko wymieszaj
  • Smaż placka na patelni pod przykryciem, po kilku minutach obróć do na drugą stronę
Zobacz także: Ramen - japoński rosół w prostym przepisie
Autor: MMC
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić