aktualizacja 

Zupa na słodko, czyli przepis na zupę jabłkową

1

Zupa jabłkowa? Dokładnie tak. To bardzo fajna alternatywa dla klasycznych zup. I choć może kojarzyć się z daniem dla dzieci, zasmakuje również i dorosłym. Nie ma na co czekać!

Zupa na słodko, czyli przepis na zupę jabłkową
Zdjęcie ilustracyjne (YouTube)

Zupa jabłkowa. Choć z jednej strony brzmi dziwnie, z drugiej zaś to fajna, sycąca alternatywa dla klasycznego obiadu. No i nie będziesz chcieć później deseru, to akurat gwarantowane. A kalorie? Niewiele. Ani się obejrzysz, a już zniknie z talerza!

Zupa jabłkowa. Składniki:

  • cztery średniej wielkości jabłka dowolnego gatunku
  • szczypta cynamonu
  • szczypta imbiru w proszku
  • szczypta brązowego cukru
  • kilka kropel soku z cytryny
  • 1/3 szklanki jogurtu naturalnego
  • opcjonalnie: pieczywo

Zupa jabłkowa. Wykonanie:

  • W pierwszej kolejności umyj, obierz i pokój wszystkie jabłka.
  • Następnie wrzuć je do garnka i zalej wodą, tak by przykryć owoce.
  • Ugotuj je, by były miękkie.
  • Zblenduj je, dodaj naturalny jogurt, sok z cytryny i przyprawy, a potem całość jeszcze raz potraktuj blenderem.
  • Jeśli chcesz, możesz podać zupę z pieczywem.
Autor: KLS
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić