BOB| 

Wolszczak schudła aż 8 kg. Wystarczyło, że wykluczyła jeden składnik

43

Gwiazdom także zdarza się przybrać na wadze, o czym przekonała się Grażyna Wolszczak. Początkowo z nadmiernymi kilogramami walczyła bezskutecznie. W końcu jednak znalazła sposób i efekty przyszły bardzo szybko.

Wolszczak schudła aż 8 kg. Wystarczyło, że wykluczyła jeden składnik
Na zdjęciu: Grażyna Wolszczak (AKPA, Podlewski)

Grażyna Wolszczak ma wielu fanów, a w pewnym momencie uchodziła za jedną z najpiękniejszych polskich aktorek. Przed laty zagrała Yennefer w polskiej adaptacji "Wiedźmina", ale największą popularność dała jej rola Barbary Brzozowskiej w serialu "Na Wspólnej".

Wolszczak zdradziła swój sekret

64-latka wciąż jest aktywna zawodowo i pojawia się w różnych projektach. To motywuje ją, aby cały czas dbać o dobrą formę. W pewnym momencie jednak przytrafił się jej kryzys, gdy zobaczyła na wadze, że przybrała dość sporo kilogramów.

Problem pojawił się podczas pandemii koronawirusa. Wolszczak była zmuszona zawiesić działalność zawodową, dużo czasu spędzała w domu i pewnego dnia zauważyła, że nieco przytyła. Aktorka postanowiła jednak szybko działać.

Okazało się, że to nie jest takie proste. Stosowała różne diety, zdecydowała się nawet na głodówkę, ale zadowalających efektów nie było. Wtedy postanowiła, że zastosuje sprawdzony sposób i wyeliminuje z diety gluten. To był strzał w dziesiątkę.

- Wyeliminowałam go po raz drugi w życiu, nie ze względu na uczulenie, tylko zrobiłam sobie badania na nietolerancję pokarmową i rzeczywiście wyszło mi, że słabo toleruję gluten. Wtedy, kiedy odstawiłam gluten, schudłam 8 kilo i to było wspaniałe - mówiła Wolszczak w portalu jastrzabpost.pl.

Wiele osób jest uczulonych na gluten. W takim przypadku należy go wyeliminować z diety. Pamiętaj jednak, aby zrobić to dopiero po wykonaniu badań, a następnie konsultacji z lekarzem lub dietetykiem.

Czym objawia się uczulenie na gluten? Po zjedzeniu posiłku może dochodzić do wymiotów, biegunki lub wystąpienia pokrzywki skórnej. Gluten występuje w ziarnach np. życie, pszenicy lub jęczmieniu.

Zobacz także: Święta jak tykająca bomba. Lekarz o tym, czego unikać
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić