Paul Wilson był uczulony na orzeszki ziemne, których unikał od dzieciństwa. Zanim mężczyzna zamówił kurczaka tikka masala na wynos, upewnił się, że danie nie zawiera fistaszków. Niestety już pierwszy kęs wywołał u niego bardzo silną reakcję alergiczną, która okazała się śmiertelna.
Restaurator nie przejmował się zdrowiem klientów i świadomie wprowadzał ich w błąd. Przed wypadkiem urzędnicy zakazali mu zastępowania migdałów tańszymi orzeszkami ziemnymi. Paul Wilson otrzymał kurczaka z fistaszkami, mimo iż powiedział pracownikom restauracji, że nie może ich jeść.
*Surowy werdykt ma być przestrogą dla restauratorów. *Jak czytamy w Newser, zdaniem prokuratora Martina Goldmana ludzie pracujący w gastronomii mają obowiązki wobec swoich klientów. Ostrzegł, że nieodpowiedzialni restauratorzy, ignorujący przepisy i zagrażający życiu swoich klientów, będą pociągani do odpowiedzialności.
Autor: Paulina Kwiatkowska
Teraz serce internetu w jednej aplikacji. Bądź na bieżąco i pobierz w Google Play albo App Store.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.