#przepisdnia Aromatyczna caldeirada

Oto prosty sposób, na to, by choć przez chwilę poczuć portugalskie klimaty.

*Caldeirada jest wizytówką Portugalii. *Przygotowanie tej rybnej zupy jest na prawdę proste.

*Jej sekret tkwi w układaniu składników warstwa po warstwie. *Na patelni typu wok rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj cebulę pokrojoną w piórka i paprykę w słupki. Następną warstwą są ziemniaki pokrojone w talarki i pomidory. Wszystko posyp pieprzem i solą. Nie zapomnij dodać kilku liści laurowych. Przez parę minut duś wszystko pod przykryciem na wolnym ogniu. Następnie zalej bulionem i dopraw czerwoną papryką.

*Królową zupy jest oczywiście ryba. *Może to być dorsz, okoń lub tuńczyk. Umyj ją i pokrój na mniejsze kawałki Głowy zostaw do innego dania. Wszystko razem zagotuj.

Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić