#przepisdnia Aromatyczna caldeirada
Oto prosty sposób, na to, by choć przez chwilę poczuć portugalskie klimaty.
*Caldeirada jest wizytówką Portugalii. *Przygotowanie tej rybnej zupy jest na prawdę proste.
*Jej sekret tkwi w układaniu składników warstwa po warstwie. *Na patelni typu wok rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj cebulę pokrojoną w piórka i paprykę w słupki. Następną warstwą są ziemniaki pokrojone w talarki i pomidory. Wszystko posyp pieprzem i solą. Nie zapomnij dodać kilku liści laurowych. Przez parę minut duś wszystko pod przykryciem na wolnym ogniu. Następnie zalej bulionem i dopraw czerwoną papryką.
*Królową zupy jest oczywiście ryba. *Może to być dorsz, okoń lub tuńczyk. Umyj ją i pokrój na mniejsze kawałki Głowy zostaw do innego dania. Wszystko razem zagotuj.