#przepisdnia Bekonowo-serowe sushi

0

Zamiast glonów – chrupiąca panierka. W środku roztopiony żółty ser i wyrazisty smak boczku. Niebo w gębie.

#przepisdnia Bekonowo-serowe sushi
(Youtube.com)

Potrzebne składniki:

6 cienkich plastrów boczku
rucola lub pachnotka zwyczajna
ser żółty
jaja przepiórcze
mąka, bułka tarta i jako kurze
olej
sól pieprz do smaku

*Plan działania: * Na przeźroczystej folii układamy boczek. Przyprawiamy solą i pieprzem. Z boku układamy liście pachnotki zwyczajnej. Jeśli nie dostaniemy jej w warzywniaku, można zastąpić rukolą. Następnie dokładamy tarty ser żółty i jaja przepiórcze. Zawijamy ciasno folie. Następnie ją zdejmujemy.

Aby przygotować panierkę potrzebujemy roztrzepane jajo, mąkę i bułkę tartą. Otaczamy nasze rulony i smażymy na głębokim tłuszczu. Gdy się zarumienią, odsączamy na papierowym ręczniczku. Kroimy na talarki. Jako dodatek można przygotować nasz ulubiony sos i zestaw surówek. Smacznego!

Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić