Oto, czego będziesz potrzebował:
*Zacznij od przygotowania sosu. *Śmietanę kremówkę rozgrzej na patelni i dodaj do niej ekstrakt waniliowy. Pamiętaj, sos ma być gorący, ale nie może się zagotować! W średniej misce ubij żółtka i dodaj pół szklanki cukru. Dobrze wymieszaj. Cały czas stopniowo wszystko mieszając, dodawaj gorącą śmietanę.
Przygotuj 7-8 małych brytfanek i jedną dużą. Do dużej wlej gorącą wodę i ułóż na niej mniejsze. Dodaj mieszaninę i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 165 stopni C. na 45-50 minut. Po wyciągnięciu zostaw do schłodzenia w temperaturze pokojowej, a potem przykryj folią i włóż do lodówki na conajmniej dwie godziny.
*Crème brûlée wyciągnij na 30 min. przed podaniem. *Posyp cukrem i podpal do momentu roztopienia. Gotowe!
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.