#przepisdnia Domowa musztarda

0

Masz dość gotowych produktów z konserwantami? Mamy dla ciebie prosty przepis na musztardę domowej roboty. Twoi goście będą zachwyceni!

#przepisdnia Domowa musztarda
(Youtube.com)

Składniki:

  • Nasiona gorczycy - około pół szklanki
  • Woda - 50 ml
  • Ocet jabłkowy (lub jakikolwiek inny) - 100ml
  • Miód - 3-4 łyżki
  • Pieprz cayenne – 1 łyżeczka
  • Cynamon – 1/2 łyżeczki
  • Imbir mielony – 1 łyżeczka
  • Sól – 1/2 łyżeczki

Gorczycę mielimy w młynku elektrycznym, ale zostawiamy 2 łyżki niezmielonych ziaren. Do zmielonej gorczycy dolewamy wodę, mieszamy, aż powstanie gęsta masa. Następnie dodajemy ocet, miód, imbir, cynamon, pieperz, sól oraz nasiona, które pozostawiliśmy niezmielone. Wymieszaną całość przykrywamy szmatką i odstawiamy w ciepłe miejsce.

Po 2-3 dniach przekładamy musztardę do słoiczka. Chowamy do lodówki jeszcze na tydzień, w tym czasie przyprawy się przegryzą. Musztarda jest gotowa do jedzenia.

Zobacz także: Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić