Do przygotowania zapiekanki z klopsikami trzeba przygotować następujące składniki:
4 półbagietki
1/2 kg mięsa mielonego,
1/2 szklanki bułki tartej,
1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
1 jajko,
sól,
pieprz,
1 puszka krojonych pomidorów,
1 ząbek czosnku,
1 mała cebula pokrojona w kostkę,
100g startego sera,
cebula,
oregano,
bazylia,
oliwa,
1/2 łyżeczki cukru.
Jest to bardzo prosty przepis, który nie sprawi wam problemów. Pomidory miksujemy, czosnek i cebulę smażymy na oliwie aż będą szkliste. Do pomidorów dodajemy przyprawy i gotujemy na ogniu 15 minut. Do mięsa dorzucamy jajko, bułkę, natkę pietruszki, sól i pieprz. Potem tworzymy kulki i smażymy je na patelni. Następnie na bagietkę nakładamy pulpety, posypujemy serem i zapiekamy w piekarniku przy temp. 200 C. Czekamy aż nasze przekąski się zarumienią, a ser rozpuści.
Jeżeli będziecie mieli jakieś wątpliwości, możecie obejrzeć filmik:
Smacznego
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.