Do przygotowania rolady potrzebujemy:
30 dag sera żółtego
20 dag sera typu feta
50 g mielonki wieprzowej
2 łyżki marchewki z groszkiem
papryczka chilli
1 łyżka oleju
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Żółty ser wkładamy do worka. Zawiązujemy i wrzucamy do gorącej wody. Czekamy, aż zmięknie.
Farsz: Mielonkę i papryczkę chili kroimy w drobną kostkę, dodajemy do tego groszek oraz marchewkę. Całość mieszamy z serem typu feta. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Wyciągamy żółty ser z worka. Rozwałkowujemy go na foli aluminiowej. Nakładamy farsz i zgrabnie zawijamy w roladę. Ciasno zwijamy w folię i wkładamy na parę godzin do lodówki. Smacznego!
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.