#przepisdnia Takich pączków na pewno nie jadłeś!
Ponieważ mamy tłusty czwartek, to przepis dnia musi być słodki, tłusty i najlepiej pączkowy. Dlatego też pokażemy jak minimalnym nakładem kosztów, czasu i robocizny przyrządzić cynamonowe pączki, które dla lepszego efektu możecie uformować w kształt gwiazdek. A warto, bo smak mają iście gwiazdorski!
*Przepis jest bardzo prosty. * Wszystko dlatego, że jego podstawą jest już gotowy produkt: babeczki cynamonowe, dostępne praktycznie w każdym sklepie ze słodkościami. Musimy zaopatrzyć się w kilka ich sztuk (w poniższym przepisie jest ich 6), a pozostałe dwa składniki, które będą potrzebne, to olej rzepakowy (pół szklanki) i cukier puder. Proste? Bardzo proste! Zobaczmy więc, jak wygląda ich przygotowanie w praktyce:
Krok 1.
Rozwałkowujemy babeczki.
Krok 2.
Wycinamy gwiazdki z rozwałkowanego ciasta.
Krok 3.
Rozgrzewamy olej na patelni.
Krok 4.
Wrzucamy gwiazdki na patelnię i smażymy je przez 2 minuty.
Krok 5.
Obracamy gwiazdki i smażymy do złocistego koloru.
Krok 6.
Wyjmujemy gwiazdki z patelni, kładziemy je na talerzu i posypujemy cukrem pudrem.
Całość nie powinna zająć więćej niż 15 minut. Smacznego!