#przepisdnia: Zupa tajska, od której się uzależnisz

Można zgłodnieć od samego patrzenia.

#przepisdnia: Zupa tajska, od której się uzależnisz
(Youtube.com)

Jeśli słyszałeś o zupie tom kha gai, ten przepis wyda się znajomy. Autorka przepisu zaznacza, że do niedawna nie miała pojęcia o istnieniu tego dania, jednak szybko zdążyła się od niego uzależnić. A to oznacza, że zupa musi być po prostu przepyszna! Przekonajcie się sami i spróbujcie ją ugotować.

Składniki:

· 3 litry dobrego rosołu drobiowego

· 6 listków kafiru (3+3)

· 5-6 łyżeczek świeżego imbiru

· 300-400 ml mleczka kokosowego

· kilka ostrych papryczek (tu 5 taotao)

· sok z 1 małej cytryny

· 2 łyżeczki startej trawy cytrynowej lub 2-3 źdźbła

· 250 g pieczarki brunatnej lub grzybów azjatyckich

· 1 łyżka masła / oliwy

· 1 łyżeczka sosu rybnego

· pieprz do smaku

· 100 g pędów bambusa

· 200 g kiełków fasoli mung

· 1 mała marchewka

· garść dowolnych kiełków

· 2 szczypty chili

Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić