aktualizacja 

Rewolucja w McDonald's. Zwrot o 180 stopni?

29

McDonald's używa w swoich burgerach mrożonego mięsa od 1955 roku, czyli od otwarcia pierwszej restauracji. Teraz fastfoodowa sieć zamierza "przetestować" świeżą wołowinę.

Rewolucja w McDonald's. Zwrot o 180 stopni?
(o2.pl)

Koncern ogłosił, że powoli wprowadza do swoich burgerów świeże mięso. Na razie jedynie w 14 restauracjach w okolicach Dallas. Jeśli jednak eksperyment da pozytywne rezultaty, jest szansa, że klienci na całym świecie dostaną szansę spróbować Big Maca w wersji "fresh" - informuje metro.co.uk.

Internauci są raczej sceptyczni. Na Twitterze użytkownik ShaneCorey napisał "Nie chcę, żeby mieli świeżą wołowinę. To jak dawanie drogiej zabawki dziecku, nie można temu ufać". Z kolei Kent McHollington skomentował: "Piekło zamarzło, McDonald's testuje świeżą wołowinę w burgerach. Co teraz? Będą smakować jak prawdziwe burgery?". Glenn Atamaniuk wyraził wątpliwości wielu osób: "nie żebym był klientem, ale co w takim razie dawali wcześniej? Teraz zacząłem się bać".

Póki co pozostaje nam czekać. A jedząc w jednej z restauracji sieci przymykać oko na fakt, że zatapiamy zęby w czymś, co nie wiadomo ile czasu było zamrożone.

Bartosz Nowak

Teraz serce internetu w jednej aplikacji. Bądź na bieżąco i pobierz w Google Play albo App Store.

Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić