Rewolucja w McDonald's. Zwrot o 180 stopni?
McDonald's używa w swoich burgerach mrożonego mięsa od 1955 roku, czyli od otwarcia pierwszej restauracji. Teraz fastfoodowa sieć zamierza "przetestować" świeżą wołowinę.
Koncern ogłosił, że powoli wprowadza do swoich burgerów świeże mięso. Na razie jedynie w 14 restauracjach w okolicach Dallas. Jeśli jednak eksperyment da pozytywne rezultaty, jest szansa, że klienci na całym świecie dostaną szansę spróbować Big Maca w wersji "fresh" - informuje metro.co.uk.
Internauci są raczej sceptyczni. Na Twitterze użytkownik ShaneCorey napisał "Nie chcę, żeby mieli świeżą wołowinę. To jak dawanie drogiej zabawki dziecku, nie można temu ufać". Z kolei Kent McHollington skomentował: "Piekło zamarzło, McDonald's testuje świeżą wołowinę w burgerach. Co teraz? Będą smakować jak prawdziwe burgery?". Glenn Atamaniuk wyraził wątpliwości wielu osób: "nie żebym był klientem, ale co w takim razie dawali wcześniej? Teraz zacząłem się bać".
Póki co pozostaje nam czekać. A jedząc w jednej z restauracji sieci przymykać oko na fakt, że zatapiamy zęby w czymś, co nie wiadomo ile czasu było zamrożone.
Bartosz Nowak
Teraz serce internetu w jednej aplikacji. Bądź na bieżąco i pobierz w Google Play albo App Store.