Zupełnie inny keczup. Pomidorom wyrósł konkurent

15

Klasyczny powinien być ciemnoczerwony i gęsty. Nie wyobrażamy sobie bez niego zapiekanki, hot-doga czy tradycyjnej kanapki. Ale ten keczup nie jest wyprodukowany z pomidorów.

Zupełnie inny keczup. Pomidorom wyrósł konkurent
(Instagram.com, The Foraging Fox)

Odmieniec w keczupowej rodzinie powstaje z buraków. Produkowany jest w stu procentach z naturalnych składników. Nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników. Nie da się również odnaleźć w składzie cukru lub innych substancji słodzących.

Buraczany sos jest dziełem dwóch przyjaciółek. Desiree i Frankie opowiadają, że wpadły na pomysł wykorzystania buraków do zrobienia pikantnego sosu, kiedy zastanawiały się nad dodatkiem, który będzie pasował do każdego rodzaju jedzenia tradycyjnie spożywanego z keczupem pomidorowym. Kiedy przepis był gotowy, założyły firmę The Foraging Fox i rozpoczęły produkcję.

Recepturę opracowałyśmy, korzystając z naszych dzieci jako testerów - relacjonują Desiree i Frankie.

Trwa ładowanie wpisu:instagram

Burak ma wiele zdrowotnych zalet. Według dietetyczki serwisu Good Housekeeping warzywo to pomaga zbić wysokie ciśnienie krwi, poprawia wytrzymałość organizmu i zwiększa wydolność mięśni. Myślicie, że buraczany keczup ma szansę na zdetronizowanie starszego, pomidorowego brata?

Widziałeś lub słyszałeś coś ciekawego? Poinformuj nas, nakręć film, zrób zdjęcie i wyślij na redakcjao2@grupawp.pl.

Zobacz także:
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić