Czy naprawdę da się obrać jajko ze skorupki w kilka sekund? Oto najlepsze tiki
Jeśli wydaje Ci się, że o jajkach wiesz już wszystko, ten materiał może cię zaskoczyć. Niby proste, codzienne składniki — a jednak potrafią przysporzyć sporo kulinarnych frustracji. Bo jak uzyskać idealne jajko w koszulce bez zabawy w wiry i ocet? I czy naprawdę da się obrać jajko ze skorupki w kilka sekund? Okazuje się, że odpowiedzią są proste triki, które odmienią Twoją kuchenną rutynę. Na przykład: wystarczy zawiesić małe sitko nad gotującą się wodą, by błyskawicznie przygotować idealne jajko w koszulce — bez stresu i zbędnych ceregieli. A łyżka? To nie tylko narzędzie do jedzenia zupy, ale i sposób na szybkie, niemal magiczne obieranie ugotowanych jajek. Jakie jeszcze sprytne sztuczki mogą ułatwić gotowanie i zaoszczędzić czas? Sprawdź w naszym najnowszym nagraniu.