Katarzyna Pawlicka
Katarzyna Pawlicka| 

Schowaj cytrynę do zamrażalnika, a potem zetrzyj. Będziesz zachwycony efektem

34

Trudno wyobrazić sobie gospodarstwo domowe bez cytryny. Ten owoc skrywa w sobie prawdziwe bogactwo witaminy C. Żeby jednak w pełni cieszyć się wszystkimi jego walorami, zastosuj ten trik.

Schowaj cytrynę do zamrażalnika, a potem zetrzyj. Będziesz zachwycony efektem
Cytryna ugasi pragnienie w upały (Adobe Stock)

Cytryny nie trzeba nikomu reklamować, zwłaszcza w upały. Ten cytrus nie tylko wyśmienicie smakuje, ale także idealnie uzupełnia niedobory witamin. Wystarczy jeden trik, by w pełni wykorzystać jego niesamowity potencjał.

Cytryna - źródło witamin

Cytryna to bomba witaminowa. Zawiera ona między innymi witaminę C i E, witaminy z grupy B, beta-karoten, potas, magnez, sód i żelazo. Spożywanie jej w dużej ilości zapewni Twojej rodzinie odporność i zdrowie. Ale tylko pod warunkiem, że mądrze podejdziesz do tematu, Witamina C traci swoje właściwości w wysokich temperaturach. Dlatego najlepiej potraktować cytrynę… zimnem.

Cytryna - weź ją na zimno

Trik polega na tym, by cytrynę schować do zamrażarki. Schłodzony owoc najlepiej zetrzeć na tarce - możemy z powodzeniem wykorzystać jej części do sałatek i napojów. Nie będzie ona traciła właściwości odżywczych i na dodatek, zachowa aromat.

Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić