Jajecznica po tajsku. Takie śniadanie obudzi największego śpiocha

13

Jajecznicę można przygotować na wiele różnych sposobów. Jeżeli lubisz wyraziste smaki, to jajecznica w tajskim stylu zdecydowanie przypadnie ci do gustu.

Jajecznica po tajsku. Takie śniadanie obudzi największego śpiocha
Jajecznica po tajsku. (Pixabay)

Jajecznica to jedno z najlepszych dań serwowanych na śniadanie. Jeżeli szukasz idealnego porannego posiłku, to koniecznie spróbuj jajecznicy po tajsku. Jest aromatyczna i delikatnie ostra w smaku, przez co szybko postawi na nogi nawet największego śpiocha.

Przepis na jajecznicę po tajsku. Potrzebne składniki:

  • 6 jajek
  • 1 cebula biała
  • 1 papryczka chilli
  • pół łyżeczki papryki słodkiej
  • pół łyżeczki curry
  • pół łyżeczki tymianku
  • 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
  • sól, pieprz
  • olej kokosowy

Przepis na jajecznicę po tajsku. Sposób przygotowania:

  • jajka wbij do miski, dodaj curry, słodką paprykę, pieprz cayenne oraz tymianek i wszystko dokładnie wymieszaj widelcem
  • cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju kokosowym
  • papryczkę chilli pokrój drobno, dodaj ją do cebuli i smaż jeszcze przez chwilę
  • do podsmażonej cebuli dodaj jajka i smaż wszystko na wolnym ogniu aż jajka się zetną
  • jajecznicę dopraw solą i pieprzem
  • podawaj z ulubionymi dodatkami


Zobacz także: Prosty przepis na pyszne bułki. Przygotujesz je błyskawicznie
Autor: ESO
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić