Przepis Magdy Gessler. Domowy majonez. Tańszy i lepszy niż sklepowy
W Wielkanoc nie może zabraknąć takich potraw jak sałatka jarzynowa czy jajka faszerowane, do których niezbędnych składnikiem jest majonez. Magda Gessler podzieliła się przepisem na domowy, pyszny majonez, który wzbogaci smak każdego dania.
Źródło zdjęć: © getty images
Majonez to podstawa wielu Wielkanocnych potraw. Jeśli nie masz ochoty na ten ze sklepu, spróbuj przygotować go samodzielnie w domu.
Czytaj także: Ewa Wachowicz poleca. Pieczeń na Wielkanoc
Najszybszy majonez na świecie. Nauczyłam się go w Hiszpanii. Najlżejszy, najprzyjemniejszy, najtańszy. I nasz, domowy - zachwalała na swoim kanale na YouTube Gessler.
Domowy majonez Magdy Gessler. Potrzebne składniki:
- olej rzepakowy
- 2 jajka
- mleko
- musztarda rosyjska
- ocet spirytusowy
- sól
- cukier
- pieprz
- mleko
Domowy majonez Magdy Gessler. Sposób przygotowania:
- do miski wbij 2 jajka i wlej pół litra oleju
- dodaj dużą łyżkę musztardy, sól, płaską łyżeczkę cukru i około 3-4 łyżki octu
- całość zblenduj lub zmiksuj aż do uzyskania jednolitej i gładkiej masy
- na koniec dodaj do majonezu 2-3 łyżki zimnego mleka i całość przełóż do słoika
Smacznego: przepis na Buddha bowl
Źródło artykułu: o2pl