Przepis na babeczki z Nutellą. Idealny pomysł na szybki deser

0

Babeczki są lubiane nie tylko dlatego, że są pyszne, ale też dlatego, że są szybkie i łatwe w przygotowaniu. W pół godziny upieczesz pyszny deser dla całej rodziny lub przyjaciół. Z kremem orzechowym zasmakują jeszcze lepiej!

Przepis na babeczki z Nutellą. Idealny pomysł na szybki deser
Pyszne babeczki z Nutellą (Instagram, cupcakesandglaze)

Tradycja mówi, że pierwsze babeczki powstały w XIX wieku, jeszcze przed wynalezieniem foremek do muffinów. Są bardzo łatwe w przygotowaniu i idealnie nadają się na spotkania w większym gronie lub dla rodziny miłośników słodyczy. Babeczki dla ośmiu osób upieczesz w 30 minut.

Babeczki z kremem Nutella. Składniki:

  • 2 jajka
  • 100 g miękkiego masła
  • 100 g cukru
  • 100 g mąki
  • 1/2 torebki proszku do pieczenia
  • 120 g Nutelli (15 g na porcję)

Babeczki z kremem Nutella. Wykonanie:

  • Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C.
  • Masło ubij z cukrem.
  • Jajka wbij do miski i lekko wymieszaj, a następnie pomału i stopniowo wlej do ubitego masła.
  • Dodaj mąkę i proszek do pieczenia, wymieszaj.
  • Foremki do babeczek wyłóż papierowymi papilotkami.
  • Napełnij ciastem do 2/3 wysokości.
  • Wstaw do piekarnika na 10 minut.
  • Wyjmij, gdy tylko nabiorą złotego koloru.
  • Z ostudzonych babeczek zdejmij łyżką około 1 cm ciasta z samego środka.
  • Zachowaj czapeczki i przetnij je na pół.
  • Napełnij babeczki Nutellą za pomocą rękawa cukierniczego.
  • Przecięte na pół czapeczki ułóż na kształt motylich skrzydełek.
Autor: BA
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić