Przepis na ciasto, które zawsze wychodzi. Udaje się nawet amatorom

1

Przepis na ciasto, które zawsze wychodzi, jest idealny nawet dla amatorów w kuchni. Smakuje wyjątkowo i do tego jest banalne proste w wykonaniu. Można je robić z różnymi owocami, my podajemy wersję jesienną na ciasto z gruszkami, gdyż sezon na gruszki dopiero się zaczyna.

Przepis na ciasto, które zawsze wychodzi. Udaje się nawet amatorom
Przepis na ciasto jesienne, które zawsze wychodzi jest idealny nawet dla amatorów w kuchni. (Pixabay)

Podajemy wam przepis na ciasto, które zawsze się udaje i smakuje wyśmienicie. Możesz wykonać go z różnymi owocami. Ciasto zawsze wychodzi puszyste i wilgotne w środku, a na wierzchu ma chrupiącą kruszonką. Spróbuj pysznego ciasta jesiennego z gruszką.

Przepis na ciasto, które zawsze wychodzi. Potrzebne składniki:

  • 600 gram mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 300 gram maślanki lub kefiru
  • 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 250 gram cukru
  • aromat waniliowy
  • ok.100- 120 ml oleju
  • ok. pół kg gruszek

Do kruszonki : 200 g mąki pszennej, 150 g cukru lub ksylitolu, 100 g masła

Przepis na ciasto, które zawsze wychodzi. Sposób przygotowania:

  • Gruszki pokrój w kostkę
  • Masło zetrzyj na tarce, dodaj cukier i mąkę i rozetrzyj dłońmi na kruszonkę
  • W misce wymieszaj mąkę, cukier i proszek
  • W drugiej misce wymieszaj jajka, maślankę i olej
  • Następnie połącz ze sobą mokre i suche składniki za pomocą łyżki, powinna powstać jednolita masa
  • Ciasto przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia
  • Ułóż owoce i posyp kruszonką
  • Wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz ok. 45 minut na opcji góra- dół
Zobacz także: Brownie - gratka dla fanów czekolady
Autor: ESO
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić