Śniadaniowe muffiny. Niecodzienny sposób na jajka

47

Jajka to śniadaniowy klasyk, ale ile można jeść jajecznicę. Śniadaniowe muffiny robi się bardzo szybko, a są naprawdę smaczne. Najlepiej smakują ze świeżym chlebem i masłem.

Śniadaniowe muffiny. Niecodzienny sposób na jajka
Muffinki śniadaniowe. (YouTube)

Śniadaniowe muffiny to prosty sposób na szybkie śniadanie, ale nieco inaczej niż zwykle. O wiele więcej roboty nie ma, a można przygotować je nawet na zapas wieczorem. Najlepiej smakują ze świeżym chlebem i masłem lub ulubionym sosem. Można udoskonalić je dodając startą drobno marchewkę, boczek czy podpiec je z serem cheddar na wierzchu.

Śniadaniowe muffiny. Składniki:

  • pomidor
  • papryka
  • czerwona cebula
  • natka pietruszki
  • kukurydza z puszki
  • 6 jajek
  • sól, pieprz
  • mozzarella
  • olej

Śniadaniowe muffiny. Wykonanie:

  • Pomidora, paprykę, cebulę i pietruszkę drobno posiekaj, mozzarellę zetrzyj na tarce
  • Jajka wbij do miseczki, dopraw i chwile zmiksuj
  • Dodaj do jajek warzywa i ser, wszystko wymieszaj
  • Sylikonową formę do muffinek wysmaruj olejem
  • Masę jajeczną wlej do formy
  • Piecz 10 minut w 180 stopniach lub gotuj w kąpieli wodnej ok. 15 minut
Zobacz także: Domowy chleb żytni. Sposób na tańszą i zdrowszą alternatywę dla sklepowej drożyzny
Autor: MMC
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić