Śniadaniowe muffiny. Niecodzienny sposób na jajka
Jajka to śniadaniowy klasyk, ale ile można jeść jajecznicę. Śniadaniowe muffiny robi się bardzo szybko, a są naprawdę smaczne. Najlepiej smakują ze świeżym chlebem i masłem.
Źródło zdjęć: © YouTube
Śniadaniowe muffiny to prosty sposób na szybkie śniadanie, ale nieco inaczej niż zwykle. O wiele więcej roboty nie ma, a można przygotować je nawet na zapas wieczorem. Najlepiej smakują ze świeżym chlebem i masłem lub ulubionym sosem. Można udoskonalić je dodając startą drobno marchewkę, boczek czy podpiec je z serem cheddar na wierzchu.
Są w KGW. Oto co mówią o zaangażowaniu młodzieży
Śniadaniowe muffiny. Składniki:
- pomidor
- papryka
- czerwona cebula
- natka pietruszki
- kukurydza z puszki
- 6 jajek
- sól, pieprz
- mozzarella
- olej
Czytaj także: Sernik nowojorski. Z tego przepisu zawsze wychodzi
Śniadaniowe muffiny. Wykonanie:
- Pomidora, paprykę, cebulę i pietruszkę drobno posiekaj, mozzarellę zetrzyj na tarce
- Jajka wbij do miseczki, dopraw i chwile zmiksuj
- Dodaj do jajek warzywa i ser, wszystko wymieszaj
- Sylikonową formę do muffinek wysmaruj olejem
- Masę jajeczną wlej do formy
- Piecz 10 minut w 180 stopniach lub gotuj w kąpieli wodnej ok. 15 minut
Źródło artykułu: o2pl