Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Wróć na
ESO
|

Soczysty i chrupiący kurczak. Lepszy niż w KFC

7
Podziel się

Soczysty i chrupiący kurczak to świetny pomysł na obiad. Przygotowując w domu kurczaka w stylu KFC masz pewność, że używasz świeżych i dobrych produktów.

Soczysty i chrupiący kurczak. Lepszy niż w KFC
Chrupiące i soczyste podudzia z kurczaka. (Pixabay)
bEURTlnp

Przepis na chrupiące podudzia z kurczaka jest bardzo prosty w wykonaniu. Przed smażeniem należy kurczaka przez chwilę gotować w mleku, dzięki temu będzie on miękki i soczysty w środku. Pamiętaj, że kurczaka możesz przyprawić w dowolny sposób, a do panierki możesz użyć także bułki tartej lub płatków kukurydzianych.

Przepis na soczysty kurczak panierowany. Potrzebne składniki:

  • 8 podudzi z kurczaka
  • pół szkl. mleka
  • 2 jajka
  • pół szkl. mąki
  • pieprz
  • sól
  • papryka słodka
  • papryka ostra
bEURTlnr

Przepis na soczysty kurczak panierowany. Sposób wykonania:

  • umyj pałki z kurczaka w zimnej wodzie, nie zdejmuj skórki
  • podudzia włóż do garnka lub głębokiej patelni, zalej mlekiem i odrobiną wody i gotuj pod przykryciem ok 15-20 minut
  • po tym czasie wyjmij je i ostudź
  • w jednej misce wymieszaj mąkę z przyprawami, po ok. pół łyżeczki pieprzu, soli i papryki
  • w osobnej miseczce roztrzep jajka
  • ugotowane podudzia mocz w jajku a później obtaczaj w mące z przyprawami
  • kurczaka smaż na głębokim i rozgrzanym oleju na złocisty kolor
  • podawaj z ulubionymi dodatkami np. ziemniakami i surówką lub sosem
bEURTlnx
Zobacz także: Prosty sposób na śniadanie
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
bEURTlnS
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(7)
Wika
10 miesięcy temu
Pyszny, chrupiący kurczak. Zniknął na mini posiadówce tak samo szybko jak perła :D Trzeba było dorabiać w trakcie imprezy.
sdf
10 miesięcy temu
ja skrzydelka tak robilam ,skrzydelko ladnie pokroilam,na pol,odcielam kocowke zamarynowalam w panierke i na glebokim tluszczu sie ladnie przypieklo podudzia to tak,lub kawalki piersi,ladnie cytrynka i innymi przyprawami pozniej,w mace i piekne skrzydelka do keczapu,lub sosu czinkowego z bulka,smakowaly ,ale teraz smazonego jesc nie moge,ja to lubilam te majonezowo-czosnkowe sosy do mies,z dodakiem kieczupowego
ewa
10 miesięcy temu
I po co tyle roboty????? Wystarczy obtoczyc kurczaka w mące ziemniaczanej i wrzucić na głęboki tluszcz. Efekt duzo lepszy.
bEURTlnT
wandzia
10 miesięcy temu
Bipolar, bo to zalezy od tego, jakiego kurczaka kupujesz. Ja wybieram takiego z chowu bez antybiotyków, sielskiego, rośnie wolniej, ma smaczniejsze mięso, bardziej aromatyczne.
Bipolar
10 miesięcy temu
Wklejajcie przepis na pyszne kurczaczki,a za chwilę wklejacie co szkodzi na zdrowie, między innymi te chrupiące kury,i że lepiej omijać z dala te rzeczy...
Monter
10 miesięcy temu
To w końcu jaki. Soczysty czy chrupiący bo się pogubiłem
🐔🐔🐔🐔
10 miesięcy temu
Wpierw mnie zlap‼❗🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić