o2-logo
Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
  • Quizy
Wróć na
MMC
|

Sposób na pastę z makreli. Będzie jeszcze smaczniejsza!

10
Podziel się

Pastę z makreli potrafi zrobić każdy. Jest jednak jeden prosty sposób, by była jeszcze smaczniejsza. Wystarczy jeden składnik, który zapewne masz w lodówce.

Sposób na pastę z makreli. Będzie jeszcze smaczniejsza!
Jeden składnik sprawia, że pasta z makreli jest jeszcze smaczniejsza niż zwykle. (Getty Images)
bDKxdrKJ

To sposób na łączenie smaków prosto z pięciogwiazdkowych restauracji. Można go wykorzystać przy robieniu pasty z makreli. By była jeszcze smaczniejsza niż zwykle, wystarczy dodać do niej dwie łyżki koncentratu pomidorowego. Kwaśny smak doskonale połączy się ze słodkawym majonezem. Dzięki temu otrzymamy prawdziwą mieszankę umami!

Przepis na pastę z makreli. Składniki:

  • tusza wędzonej makreli
  • cebula
  • dwa średnie ogórki kiszone
  • 2 jajka
  • majonez
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • pieprz
bDKxdrKL

Przepis na pastę z makreli. Wykonanie:

  • Makrelę obierz ze skóry i wyciągnij ości
  • Jajka ugotuj na twardo i obierz
  • Cebulę i ogórki pokrój w małą kostkę
  • Składniki wrzuć do jednej miski, dodaj majonez, koncentrat i dopraw pieprzem, zamieszaj
bDKxdrKR
Zobacz także: Zobacz też: Wystarczy 3 razy w tygodniu. Skuteczna tarcza przeciw nowotworom
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
bDKxdrLm
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(10)
Andrzej
3 miesiące temu
Proponuje zamiast majonezu, który osobiście bardzo lubię, keczup pikantny. Smak jest bardziej wyrazisty niż z majonezem. Smacznego.
Piżmak
3 miesiące temu
Rozumiem z przepisu ze jajka ida w calosci? 😁 Niechlujnie napisany przepis.
Loyanda
3 miesiące temu
Ja zamiast majonezu dodaje musztarde
bDKxdrLn
Kami
3 miesiące temu
A ja daje tylko masełko, jajka gotowane, trochę oliwy, sól, pieprz, cebulkę, ewentualnie szczypiorek, bardziej dla oka i to wszystko, dla mnie koncentrat, majonez,ogórek zabiera makreli, bo to przecież jest pasta z makreli,ale każdy robi według swoich ulubionych smaków, a jak ktoś skorzysta z tego przepisu to smacznego życzę,.
danio
3 miesiące temu
moja babcia robiła pastę z makreli z jajkami, no to się kobieta popisała znajomością kuchni jak i w jej programach
Najnowsze komentarze (10)
tr18
3 miesiące temu
to jaki to cudowny składnik?
tr18
3 miesiące temu
to jaki to cudowny składnik?
Gość.
3 miesiące temu
Ja dodaje jeszcze groszek konserwowy jest bardzo smaczna .
Kami
3 miesiące temu
A ja daje tylko masełko, jajka gotowane, trochę oliwy, sól, pieprz, cebulkę, ewentualnie szczypiorek, bardziej dla oka i to wszystko, dla mnie koncentrat, majonez,ogórek zabiera makreli, bo to przecież jest pasta z makreli,ale każdy robi według swoich ulubionych smaków, a jak ktoś skorzysta z tego przepisu to smacznego życzę,.
Loyanda
3 miesiące temu
Ja zamiast majonezu dodaje musztarde
zbig2004
3 miesiące temu
a wystarczy dać dobry majonez własnej produkcji lub choćby Kielecki
Piżmak
3 miesiące temu
Rozumiem z przepisu ze jajka ida w calosci? 😁 Niechlujnie napisany przepis.
Jolidlo
3 miesiące temu
Ja zamiast majonezu dodaję do tej pasty olej słonecznikowy.Pasta jest mniej kaloryczna a równie smaczna.
bDKxdrLf
Andrzej
3 miesiące temu
Proponuje zamiast majonezu, który osobiście bardzo lubię, keczup pikantny. Smak jest bardziej wyrazisty niż z majonezem. Smacznego.
danio
3 miesiące temu
moja babcia robiła pastę z makreli z jajkami, no to się kobieta popisała znajomością kuchni jak i w jej programach
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić