aktualizacja 

To już oficjalne. Gessler odchodzi z TVN i zatrudnia się u konkurencji

280

Jeszcze do niedawna nazwisko "Gessler" automatycznie kojarzyło się ze stacją telewizyjną TVN. Teraz jednak gwiazda rezygnuje z dalszej współpracy, czyli prowadzenia popularnych programów. Wiemy, gdzie zamierza teraz pracować. Wybór padł na konkurencję.

To już oficjalne. Gessler odchodzi z TVN i zatrudnia się u konkurencji
Gessler rezygnuje z pracy dla TVN. Przechodzi do konkurencyjnej stacji (AKPA, Łepecki Michał)

Wybór Gessler padł na stację telewizyjną Polsat – która oficjalnie ogłosiła transfer – czyli konkurencję dla TVN. To spore zaskoczenie dla widzów, którzy z uwagą śledzili prowadzone przez gwiazdę programy.

Gessler przechodzi do Polsatu. Co będzie tam robić?

Mateusz Gessler ma na koncie prowadzenie programów kulinarnych: "MasterChef Junior", "Drzewo marzeń", a także "Wszystkiego słodkiego!". Jednak fani tych formatów będą musieli obejść się smakiem, a jeśli zechcą zobaczyć swojego ulubionego prowadzącego – przełączyć na Polsat.

Gessler zostanie nowym prowadzącym programu "Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia". Dotychczas tę rolę pełnił Wojciech Modest Amaro, jednak ku niemałemu zaskoczeniu widzów ogłosił, że jego przygoda z tytułem dobiegła końca.

Zobacz także: Zobacz też: Magda Gessler zapisuje kolejne karty swojej autobiografii: "Robiłam menu dla przeróżnych królowych"

Nowy sezon "Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia" zostanie wyemitowany po wakacjach. Będzie to już siódma edycja tego programu. Sam Mateusz Gessler jest z wykształcenia architektem ogrodowym, jednak z czasem uznał, że bardziej pasjonuje go branża kulinarna. Nic dziwnego – w końcu Gesslerowie to słynni restauratorzy.

Osoba, która wygra program "Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia", może liczyć na hojne nagrody. Nie tylko otrzyma 100 tys. złotych, lecz odbędzie staż w jednej z restauracji, które prowadzi właśnie Mateusz Gessler. Nowy gwiazdor Polsatu jest współwłaścicielem pięciu takich miejsc: cztery znajdują się w Warszawie, a jedna w Szklarskiej Porębie.

Mateusz Gessler jest członkiem słynnego w całym kraju klanu restauratorów. To syn Adama Gesslera i Joanny Roqueblav. Ponieważ Magda Gessler wyszła za mąż za nieżyjącego już Piotra Gesslera, brata Adama, stała się dla Mateusza ciotką.

Urodzony w Polsce, wychowany we Francji obywatel świata. Gotowania uczył się pod okiem szefów kuchni w Paryżu, Londynie, Krakowie i Warszawie. Od 20 lat gotowanie to całe jego życie, bo kocha ludzi i jedzenie – zachwala Mateusza Gesslera produkcja programu "Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia".
Autor: EKO
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić