Przepis podzielony jest na trzy części. Musisz zrobić biszkopt, masę budyniową i śmietankową.
Krok 1: masa biszkoptowa. Potrzebujesz: 4 jajka, 3/4 szklanki mąki pszennej, 5 łyżek oliwy i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia. Wszystkie składniki zmiksuj razem. Wyłóż na blachę do pieczenia i zapiecz.
Krok 2: masa budyniowa. Do jej przygotowania potrzebne są 1 l zielonego soku Kubuś i 2 budynie śmietankowe. Sok zagotuj i dodaj do niego sypki budyń. Masę wylej na przygotowany wcześniej biszkopt
Krok 3: masa śmietankowa. Przygotuj 500 ml śmietany kremówki (36 proc.), 1 galaretkę o smaku kiwi do masy i 2 do polania oraz 2 opakowania delicji. Rozpuść galaretki w dwóch osobnych naczyniach. Delicje wyłóż na masie budyniowej, potem zalej galaretką. Śmietanę potrzebujesz do polewy.
Cały przepis znajdziesz tutaj:
Ciasto piecze się 25 minut w 180 stopnia. Podane składniki wystarczą na formę 25 x 35 cm.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.