Krzysztof Narewski| 
aktualizacja 

Salmonella w mięsie z Lidla. Czesi oskarżają Polaków

15

Czeska Inspekcja Rolnictwa i Żywności (SZPI) twierdzi, że w polskim mięsie oferowanym w Lidlu znaleziono salmonellę.

Salmonella w mięsie z Lidla. Czesi oskarżają Polaków
(Pixabay.com)

*Chodziło o paczki zmieszanej wołowiny i wieprzowiny. *Jak czytamy w serwisie novinky.cz miały datę przydatności do spożycia 5 marca. Inspekcja ostrzega klientów, który wciąż mają je np. w zamrażarce. Niska temperatura nie zabija bowiem bakterii Salmonelli. Zalecają natomiast zwrócenie mięsa do sklepu.

SZPI pokazało zdjęcia mięsa z "Zakładów Mięsnych Henryk Kania SA”. Już zapowiedziano wszczęcie postępowania przeciwko dystrybutorowi, co może zakończyć się karą pieniężną. Nie wiadomo jednak w jakich warunkach przechowywano mięso.

Widziałeś lub słyszałeś coś ciekawego? Poinformuj nas, nakręć film, zrób zdjęcie i wyślij na redakcjao2@grupawp.pl.

Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić