Znamy przepis na ulubione burgery Quentina Tarantino
Hamburgery marki Big Kahuna to obowiązkowy motyw w wielu filmach słynnego reżysera. Co takiego mają w sobie hawajskie bułeczki z wołowiną, że mistrz współczesnego kina tak bardzo je lubi? Zdradzimy wam ich dokładny przepis
Wszyscy pamiętamy tę scenę z "Pulp Fiction". Dwóch facetów w garniturach przychodzi o świcie sprzątnąć dłużników swojego szefa. Przed egzekucją wywiązuje się rozmowa o śniadaniu. Jules pyta swoją ofiarę, skąd zamówiła jedzenie. Mężczyzna mówi, że z Big Kahuna. Wtedy Jules bierze kęsa i komentuje, że "to bardzo smaczny burger". Następnie wywiązuje się strzelanina, a panowie w czerni wychodzą z lokalu.
To nie jedyny film, w którym doceniono smak hawajskich burgerów. Tarantino uwzględnił je także w scenariuszu do "Wściekłych psów", "Death Proof" i "Czterech pokoi".
*Sekretem są składniki. *Tradycyjny burger od Big Kahuna robi się z 200 g wołowiny, amerykańskiego sera, ketchupu, zbożowej bułeczki, sałaty, sosu hawajskiego, karmelizowanych ananasów. Jak przyrządzić tak pysznego "potwora" krok po kroku dowiecie się od Babisha, szefa kuchni, który zamieścił pełną instrukcję na swoim kanale na YouTubie.
Widziałeś lub słyszałeś coś ciekawego? Poinformuj nas, nakręć film, zrób zdjęcie i wyślij na redakcjao2@grupawp.pl.