Czarne lody to hit. Ich właściwości cię zaskoczą
Musisz je zjeść
Zapomnij o sztucznych śmietankowych, truskawkowych i smerfowych lodach. Serca lodowych maniaków podbijają smakołyki czarne jak węgiel. Niezwykły jest nie tylko ich mroczny kolor, ale i właściwości. Zaskoczy cię to, co dobrego mogą zrobić dla twojego ciała.
Bez czekolady
Trend na czarne lody wykreowała nowojorska lodziarnia "Morgenstern’s Finest”. Przepis na nie jest naprawdę prosty i - co ciekawe - deser wcale nie zawiera ciemnej czekolady.
Sama nautra
„Smoliste” lody są w stu procentach naturalne. Sekret ich głębokiej czerni tkwi w kokosowym popiele.
Kokosowa rozkosz
Kokosowy popiół to nic innego jak zwęglone łupiny orzecha kokosowego. Wykorzystuje się go w tworzeniu wymyślnych koktajli, sałatek, a nawet pizzy. Do lodów dodaje się też wiórki kokosowe, dzięki czemu mają mocno kokosowy smak.
Czysty detoks
Spalona łupina jest aktywowanym węglem – organiczną substancją, która ma silne właściwości oczyszczające i detoksykujące. To oznacza jedno: w końcu stworzono coś, co można jeść bez wyrzutów sumienia! Mniam!