Uważaj. 6 rzeczy, za które najwięcej przepłacisz w restauracji

1/6

Wołowina Kobe

Wołowina Kobe
(Pixabay.com)
0
0

Prawdziwa wołowina Kobe powstaje w Japonii. Jest to mięso pochodzące z hodowli bydła gatunku Wagyu. Zwierzęta traktuje się w wyjątkowy sposób, stąd specyficzne marmurkowe przerosty tłuszczu. Cena tego mięsa jest zawrotna. Jednak restauratorzy znaleźli sposób na sprytne oszustwo. Podobną do Kobe wołowinę nazywają "wołowiną w stylu Kobe". Smak i pochodzenie różnią się od oryginału. Nie zmienia to jednak ceny sprzedawanej podstępnie wołowiny.

2/6

Smażone kalmary

0
0
3/6

Trufle

0
0
4/6

Woda w butelkach

0
0
5/6

Ostrygi

0
0
6/6

Drogie wina i szampany

0
0
Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić