Pasta jajeczna wg Magdy Gessler. Najlepszy przepis

51

To najbardziej uniwersalne smarowidło do chleba, jest szybkie w przygotowaniu, potrzeba do niego jedynie kilku składników, a przede wszystkim doskonale smakuje. Pasta jajeczna z przepisu Magdy Gessler jest jeszcze smaczniejsza od tej, którą znacie z domu. Spróbujcie sami.

Pasta jajeczna wg Magdy Gessler. Najlepszy przepis
Przepis na pastę jajeczną wg Magdy Gessler (Getty Images)

Pasta jajeczna, którą Magda Gessler zaproponowała podczas Kuchennych Rewolucji w  Bistro Tajemniczy Staw w Miastku, zapewniła lokalowi ogromny sukces. Wypróbujcie ten przepis w domu, a poczujecie się niczym w restauracji u królowej polskiej gastronomii.

Przepis na pastę jajeczną wg Magdy Gessler. Potrzebne składniki

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 3 łyżki śmietany 30 proc. lub 36 proc.
  • 2 łyżki miękkiego masła
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 pęczek koperku
  • 3 łyżeczki musztardy
  • Szczypta curry
  • Szczypta ostrej papryki
  • Szczypta majeranku
  • Sól i pieprz do smaku

Przepis na pastę jajeczną wg Magdy Gessler. Sposób przygotowania

  • Jajka posiekaj drobno.
  • Szczypiorek i koperek również drobno posiekaj. Dodaj do jajek i wymieszaj.
  • Śmietanę wymieszaj z masłem, musztardą i przyprawami. Dodaj do jajek i wszystko wymieszaj.
  • Pastę dopraw do smaku solą i pieprzem.

Pasta najlepiej smakuje w towarzystwie świeżego chleba. Smacznego!

Zobacz także: Sposoby na idealne naleśniki. Całe życie robisz je źle
Autor: SSŃ
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić