Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Wróć na
SSŃ
|

Pasta jajeczna wg Magdy Gessler. Najlepszy przepis

30
Podziel się:

To najbardziej uniwersalne smarowidło do chleba, jest szybkie w przygotowaniu, potrzeba do niego jedynie kilku składników, a przede wszystkim doskonale smakuje. Pasta jajeczna z przepisu Magdy Gessler jest jeszcze smaczniejsza od tej, którą znacie z domu. Spróbujcie sami.

Pasta jajeczna wg Magdy Gessler. Najlepszy przepis
Przepis na pastę jajeczną wg Magdy Gessler (Getty Images)

Pasta jajeczna, którą Magda Gessler zaproponowała podczas Kuchennych Rewolucji w  Bistro Tajemniczy Staw w Miastku, zapewniła lokalowi ogromny sukces. Wypróbujcie ten przepis w domu, a poczujecie się niczym w restauracji u królowej polskiej gastronomii.

Przepis na pastę jajeczną wg Magdy Gessler. Potrzebne składniki

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 3 łyżki śmietany 30 proc. lub 36 proc.
  • 2 łyżki miękkiego masła
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 pęczek koperku
  • 3 łyżeczki musztardy
  • Szczypta curry
  • Szczypta ostrej papryki
  • Szczypta majeranku
  • Sól i pieprz do smaku

Przepis na pastę jajeczną wg Magdy Gessler. Sposób przygotowania

  • Jajka posiekaj drobno.
  • Szczypiorek i koperek również drobno posiekaj. Dodaj do jajek i wymieszaj.
  • Śmietanę wymieszaj z masłem, musztardą i przyprawami. Dodaj do jajek i wszystko wymieszaj.
  • Pastę dopraw do smaku solą i pieprzem.

Pasta najlepiej smakuje w towarzystwie świeżego chleba. Smacznego!

Zobacz także: Sposoby na idealne naleśniki. Całe życie robisz je źle
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(30)
Patriota
8 miesięcy temu
*****lekarzy!!!
TopSecret
8 miesięcy temu
Świat będzie już zapełnienie inny po ujawnieniu tego super tajnego przepisu.
Ewa
8 miesięcy temu
to przepis z lat 80 ub. wieku kiedy nie mozna bylo kupic majonezu
smakosz
8 miesięcy temu
dorzućcie do tej pasty jeszcze kilka kudłów z jej peruki i parę kropel śliny kiedy klnie
Przepis Gessl...
8 miesięcy temu
Ha , ha.. przepis z lat 70 .Carry dodawane do jajek, żeby były bardziej żółte, czyli ze wsi i masło żeby było ekskluzywnie❗️. Zaraz pod tym przepisem jest, inny flagowy z tamtego stulecia, czyli jajka w sosie musztardowym❗️
Suer przepis�...
8 miesięcy temu
Do 6 jajek pęczek kopru i masło❓ Po co to w ogóle , masło zrobi się w lodówce twarde , i koper do jajek ❓O curry nie wspomnę bo zabija potrawę, jak ktoś lubi taki posmak to można dodać kozieradki i natkę pietruszki zamiast tego kopru, ale też nie pęczek❗️ Jajka są słodkie i ta śmietanka z takimi procentami,🤣 to nie tort🤣
Andi
8 miesięcy temu
Nie jest tu powiedziane że Ona go wymyśliła lecz że to jej przepis.Ja też mam różne potrawy nie wymyślone przeze mnie ale robię to już długo i mogę nazwać go w cudzysłowie że to mój przepis bo nie każdy robi tak jak ja
Loop
8 miesięcy temu
To nie jest jej przepis, nastepny stary przepis zwędziła i udaje ze to jej pomysł !!!!!
eska
8 miesięcy temu
to jest stary przepis z PRL
Rodak
8 miesięcy temu
To do pasty jajecznej potrzebne są jajka???:)
Ida
8 miesięcy temu
Majeranek nie pasuje.
ja wiem
8 miesięcy temu
dodaje łupież z peruki
toż to
8 miesięcy temu
przepis na gruby kuper a'la Gessler
to ja
8 miesięcy temu
obłędną pastę jajeczna to robi mój TATA....
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić