Pasta jajeczna wg Magdy Gessler. Najlepszy przepis
To najbardziej uniwersalne smarowidło do chleba, jest szybkie w przygotowaniu, potrzeba do niego jedynie kilku składników, a przede wszystkim doskonale smakuje. Pasta jajeczna z przepisu Magdy Gessler jest jeszcze smaczniejsza od tej, którą znacie z domu. Spróbujcie sami.
Źródło zdjęć: © Getty Images
Pasta jajeczna, którą Magda Gessler zaproponowała podczas Kuchennych Rewolucji w Bistro Tajemniczy Staw w Miastku, zapewniła lokalowi ogromny sukces. Wypróbujcie ten przepis w domu, a poczujecie się niczym w restauracji u królowej polskiej gastronomii.
Czytaj także: Kulinarny hit internetu. Frytki z dyni z parmezanem
Przepis na pastę jajeczną wg Magdy Gessler. Potrzebne składniki
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 3 łyżki śmietany 30 proc. lub 36 proc.
- 2 łyżki miękkiego masła
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 pęczek koperku
- 3 łyżeczki musztardy
- Szczypta curry
- Szczypta ostrej papryki
- Szczypta majeranku
- Sól i pieprz do smaku
Przepis na pastę jajeczną wg Magdy Gessler. Sposób przygotowania
- Jajka posiekaj drobno.
- Szczypiorek i koperek również drobno posiekaj. Dodaj do jajek i wymieszaj.
- Śmietanę wymieszaj z masłem, musztardą i przyprawami. Dodaj do jajek i wszystko wymieszaj.
- Pastę dopraw do smaku solą i pieprzem.
Pasta najlepiej smakuje w towarzystwie świeżego chleba. Smacznego!
Czytaj także: Domowe cukierki mordoklejki. Tylko 3 składniki
Sposoby na idealne naleśniki. Całe życie robisz je źle
Źródło artykułu: o2pl