Kupiłeś twarde awokado? Tak dojrzeje w 24 godziny

21

Instagramowa influencerka postanowiła podzielić się niezawodnym sposobem na to, aby zakupione niedojrzałe awokado nadawało się do zjedzenia już kolejnego dnia. O tym powinien wiedzieć każdy wielbiciel tego owocu.

Kupiłeś twarde awokado? Tak dojrzeje w 24 godziny
Ten trik sprawi, że awokado dojrzeje w 24 godziny (Instagram, Caroline Groth)

Bardzo często kupienie awokado o idealnej miękkości nie jest prostym zadaniem. Istnieje jednak wiele sposobów na to, aby przyspieszyć proces jego dojrzewania. Jakie konkretnie rzeczywiście się sprawdzą i sprawią, że nasze awokado nie stanie się przejrzałe? Popularna influencerka pokazała, co zrobić, aby zbyt twarde awokado następnego dnia było idealne do zjedzenia. Ta metoda jest sprawdzona i naprawdę działa.

"Life hack" na niedojrzałe awokado

Caroline Groth prowadzi prężnie rozwijające się konto na Instagramie. Na jej profilu znajdziemy mnóstwo apetycznych przepisów i wskazówek dotyczących zdrowego odżywiania. W jednym ze wpisów Caroline postanowiła się podzielić swoją niezawodną metodą na twarde awokado.

Okazuje się, że aby nasz zbyt twardy owoc następnego dnia był miękki, wystarczy, że umieścimy go w papierowej torbie razem z... kiwi.

"Papierowa torba zatrzymuje gaz, dzięki czemu proces przebiega szybciej, co oznacza, że ​​w ciągu 24 godzin będziesz mieć dojrzałe awokado" – napisała influencerka z Sydney.

Post wywołał poruszenie w sieci, a wierni fani Caroline postanowili wypróbować polecany przez nią sposób. Wynik eksperymentu przerósł oczekiwania internautów.

Trwa ładowanie wpisu:instagram
"To naprawdę działa!";
"To sposób zmieniający życie" - przeczytamy pod wpisem.

Internauci zaczęli się wymieniać innymi sprawdzonymi metodami. Według jednej z komentatorek podobny efekt otrzymamy, jeśli zamkniemy w papierowej torbie awokado i banana.

Jeden owoc, wiele trików

W komentarzach pod postem instagramerki rozwinęła się prawdziwa dyskusja na temat awokado. Internauci zauważyli, że bardzo często znalezienie odpowiedniego owocu w sklepie graniczy z cudem. Dodali jednak, że już wówczas można sprawdzić, czy wypatrzona sztuka szybko będzie nadawać się do zjedzenia.

"Jeśli łodyga łatwo odpada i widać zieleń, awokado jest idealne do spożycia" - zauważyła obserwatorka Caroline.

Kobieta dodała, że jeżeli z kolei łodygi nie da się usunąć, bo mocno przywiera do owocu, awokado jest niedojrzałe. Jeśli z kolei po usunięciu łodygi miąższ jest brązowy - pozostawmy produkt, ponieważ jest on już przejrzały.

Zobacz także: Jak rośnie drzewko awokado w 60 dni? Niezwykłe nagranie ukazujące piękno natury

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Źródło: o2pl

Autor: ZS
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić