Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Wróć na
oprac. ZS
|

Kupiłeś twarde awokado? Tak dojrzeje w 24 godziny

6
Podziel się:

Instagramowa influencerka postanowiła podzielić się niezawodnym sposobem na to, aby zakupione niedojrzałe awokado nadawało się do zjedzenia już kolejnego dnia. O tym powinien wiedzieć każdy wielbiciel tego owocu.

Kupiłeś twarde awokado? Tak dojrzeje w 24 godziny
Ten trik sprawi, że awokado dojrzeje w 24 godziny (Instagram, Caroline Groth)

Bardzo często kupienie awokado o idealnej miękkości nie jest prostym zadaniem. Istnieje jednak wiele sposobów na to, aby przyspieszyć proces jego dojrzewania. Jakie konkretnie rzeczywiście się sprawdzą i sprawią, że nasze awokado nie stanie się przejrzałe? Popularna influencerka pokazała, co zrobić, aby zbyt twarde awokado następnego dnia było idealne do zjedzenia. Ta metoda jest sprawdzona i naprawdę działa.

"Life hack" na niedojrzałe awokado

Caroline Groth prowadzi prężnie rozwijające się konto na Instagramie. Na jej profilu znajdziemy mnóstwo apetycznych przepisów i wskazówek dotyczących zdrowego odżywiania. W jednym ze wpisów Caroline postanowiła się podzielić swoją niezawodną metodą na twarde awokado.

Okazuje się, że aby nasz zbyt twardy owoc następnego dnia był miękki, wystarczy, że umieścimy go w papierowej torbie razem z... kiwi.

"Papierowa torba zatrzymuje gaz, dzięki czemu proces przebiega szybciej, co oznacza, że ​​w ciągu 24 godzin będziesz mieć dojrzałe awokado" – napisała influencerka z Sydney.

Post wywołał poruszenie w sieci, a wierni fani Caroline postanowili wypróbować polecany przez nią sposób. Wynik eksperymentu przerósł oczekiwania internautów.

"To naprawdę działa!";
"To sposób zmieniający życie" - przeczytamy pod wpisem.

Internauci zaczęli się wymieniać innymi sprawdzonymi metodami. Według jednej z komentatorek podobny efekt otrzymamy, jeśli zamkniemy w papierowej torbie awokado i banana.

Jeden owoc, wiele trików

W komentarzach pod postem instagramerki rozwinęła się prawdziwa dyskusja na temat awokado. Internauci zauważyli, że bardzo często znalezienie odpowiedniego owocu w sklepie graniczy z cudem. Dodali jednak, że już wówczas można sprawdzić, czy wypatrzona sztuka szybko będzie nadawać się do zjedzenia.

"Jeśli łodyga łatwo odpada i widać zieleń, awokado jest idealne do spożycia" - zauważyła obserwatorka Caroline.

Kobieta dodała, że jeżeli z kolei łodygi nie da się usunąć, bo mocno przywiera do owocu, awokado jest niedojrzałe. Jeśli z kolei po usunięciu łodygi miąższ jest brązowy - pozostawmy produkt, ponieważ jest on już przejrzały.

Zobacz także: Jak rośnie drzewko awokado w 60 dni? Niezwykłe nagranie ukazujące piękno natury

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Źródło: o2pl

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(6)
Mango
miesiąc temu
Z avocado akurat nie mam problemu. Ale z mango źle się dzieje. Zawsze kupię twarde, niedojrzałe bo innych szczerze mówiąc nie da się kupić. Natomiast co by nie robić nie dojrzewają ładnie, raczej kurczą się, schną a jednocześnie się psują, nie wiem jak to nazwać. Już kilka razy próbowałam. jakiś rok temu były naprawdę świetne, dojrzałe, soczyste, a teraz nie wiem co się dzieje
Staruszka
miesiąc temu
Jak zwykle ,, pierdoły " piszecie w celu ogłupiania ludzi. ..nic mądrego ☺
Asia
miesiąc temu
Kim ty jestesze w naszej ojczyzniepro.ujesz nie udziela j. Angielski albomoxe chces zaszpanowajc jakąś miernoty znajomością tego j. My w Rzeczypospolitej jesteśmy dumni z naszego języka a reszt badziewia które zaśmieca nasza ojczysta mowę wypad z naszej ojczyzny
Vrilek
miesiąc temu
Tak to prawda ale nie w 24 h . Tu gdzie ja mieszkam rosna awokado i te niedojzale zawija sie w papier gazetowy i musza troche odlezec w cieplym miejscu ale nie na sloncu bo poczernieja wewnatrz. Jesli zjesz tylko polowe awokado to nie wyjmoj pestki z polowki do przechowania ale nie wiecej niz 24h. Najbardziej lubie paste lakamole (pisownia po polsku). Dojzale awokado rozgniata sie widelcem dodaje szczypte soli , szczypte pieprzu ,lyzeczke oliwy z oliwek ,lyzeczke soku z cytryny , mieszamy i gotowe . Najleprze smarowidlo do ciemnego pieczywa. Awokado tez podaje sie na slodko miksujac z zamrozonym mlekiem i z cukrem . Poza tym z salatkami jako jeden ze skladnikow . Ale zawsze musi byc dojzale. Smacznego🙂🥑
niestety
miesiąc temu
skończyłam z awokado. Nie dam 7 złotych za coś, bez czego można żyć.
Wsz
miesiąc temu
Co za bzdury klientka nie ma pojęcia o dojrzewaniu owoców A te jej komentarze to pewnie znajomi i rodzina pisała.
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić