Chcesz gotować jak Magda Gessler? Tego nie wiesz o kuchni

11

Magda Gessler to niezaprzeczalnie najpopularniejsza restauratorka w Polsce. Bezkompromisowa i charyzmatyczna ikona kuchennej branży przyciąga przed ekrany wielu fanów. Jej działania można śledzić nie tylko podczas kultowych "Kuchennych rewolucji", ale także w social mediach, gdzie chętnie dzieli się swoimi przemyśleniami. Dzieli się m.in. tajnikami idealnej kuchni. Sprawdź, jakie ma wskazówki.

Chcesz gotować jak Magda Gessler? Tego nie wiesz o kuchni
Magda Gessler chętnie dzieli się z widzami przepisami i tajnikami doskonałej kuchni. (AKPA)

Przepisy autorstwa Magdy Gessler

Magda Gessler doskonale zna się na kuchni i potrafi dzielić się sprawdzonymi przepisami. Sekretami dzieli się zazwyczaj z widzami podczas swojego show, czyli "Kuchennych rewolucji". Jednak jej fani mogą sięgnąć również do książek oraz na portale społecznościowe restauratorki. 

Magda Gessler prowadzi kanał na YouTubie, gdzie pokazuje, w jaki sposób przygotować popularne dania kuchni polskiej, ale także te z najróżniejszych zakątków świata. Magda Gessler postanowiła dwa lata temu przybliżyć rodakom, jak wykonuje najpopularniejsze dania na Wigilię Bożego Narodzenia. 

Żurek jej autorstwa to już klasyk. Jaki jest trik Magdy Gessler? Dodaje suszone prawdziwki, które sprawiają, że zupa zyskują doskonały smak. Barszcz idealny na Wigilię to zgodnie z radami restauratorki taki, do którego doda się kilka kwaśnych jabłek. Wystarczy dodać je do zupy na całą noc, a następnie wyjąć, by zachwycić wszystkich przy świątecznym stole.

Zobacz także: Barszcz czerwony | Magda Gessler odc. 1

Nie tylko na Wigilię 

Magda Gessler pokazuje także, w jaki sposób zabrać się za mniej typowe dania od strony klientów restauracji. Jak np. jeść muszle, homara czy krewetki. Dzieli się praktycznymi sprawdzonymi poradami, dlatego można bez wychodzenia z domu przygotować się przed wyjściem na kolację. Widzowie znajdą na kanale Magdy także przepis na Tortilla De Patatas. Nic, tylko brać się za przepisy. 

Jako fanka polskiej kuchni Gessler nie zapomina także o jednym z najpopularniejszych polskich dań, które lądują na talerzach Polaków w każdą niedzielę. Schabowy będzie jeszcze smaczniejszy, jeśli skorzysta się z porady restauratorki i.... zamoczy kotlety w marynacie z mleka, cebuli oraz przypraw na co najmniej 2 godziny przed smażeniem.

Zobacz także: Jak zabrać się za MUSZLE #1 - VONGOLE
Zobacz także: Jak przygotować Tortilla De Patatas? | Magda Gessler
Autor: OSK
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić