Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Wróć na
KLS
|

Najlepszy hummus. Sekretny przepis Magdy Gessler

12
Podziel się:

Lubisz hummus? Dobrze się składa. Bo ten przepis na hummus jest od samej Magdy Gessler, a to gwarancja jakości i dobrego smaku. Mało pracy, mało składników, dużo frajdy z jedzenia. Nie czekaj i spróbuj już dziś!

Najlepszy hummus. Sekretny przepis Magdy Gessler
Zdjęcie ilustracyjne (YouTube)

Hummus Magdy Gessler. Przygotowany oryginalnie, z fasoli. Proste składniki, które każdy z nas ma w kuchni i dość szybkie wykonanie. A tyle kubków smakowych zaspokojonych! Niebo w gębie!

Hummus Magdy Gessler. Składniki:

  • 1 szklanka suchej drobnej białej fasoli
  • 3/4 szklanki jasnej pasty tahini
  • 1/2 gęstego jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki octu z granatów
  • odrobina kuminu
  • oliwa z oliwek

Hummus Magdy Gessler. Wykonanie:

  • Fasolę zalać zimną wodą, powinno być przynajmniej dwa razy tyle tyle wody ile fasoli. Zostawić na noc.
  • Następnego dnia fasolę odcedzić i opłukać, zalać dużą ilością świeżej wody i zagotować.
  • Ugotowaną fasolę odcedzić i opłukać. Przełożyć do naczynia blendera, dodać resztę składników i zmiksować na gładką masę.
  • Polać oliwą z oliwek i dodać na wierzch kumin.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(12)
Tfu
rok temu
To jest na pewno pyszny przepis, bo z dodatkiem kudłów tej pani.
...
rok temu
Granatów obronnych, czy zaczepnych? Bo jak Salcia Gessler zapoda przepis, to na pewno jest kosher.
Prawiczek
rok temu
Ponizej komentarz dotyczący prostytucji zostaje a komentarz dotyczacy przepisu zostaje usuniety? Jak mam byc porzadny w tym kraju
Malangsveien
rok temu
Nie polecam przepisu za duzo tahini cala noc mam rozwolnienie i bole brzucha jest 5 nad ranem ubrudzilem posciel, zona krzyczy pies szczeka a dziecko placze nie pozdrawiam
Misiek
rok temu
Nic specjalnego nie polecam cala noc mam rozwolnienie
karmela
rok temu
To nie jest hummus tylko pasta z fasoli. Do hummusu nie dodaje się jogurtu, bo po co. No i za dużo tahini.Sorry, ale Magda Gessler z jej nadużywaniem tłuszczu i nie zawsze przemyślanym doborem przypraw nie jest dla mnie autorytetem.
Puffer
rok temu
3/4 szklanki jasnej pasty tahini!!!??? Chyba kogoś powaliło, tyle rahini do hummusu?!! Wyjdzie mega sezamowy i gorzki bo jest palony. Do hummusu dodaje się łyżeczkę może dwie. Chyba chodziło o 3/4 łyżki lub łyżeczki.
Jula
rok temu
Ja tam wolę hummus klasyczny, ale zawsze można poeksperymentować z fasolą, buraczkami czy co tam komu pasuje, w końcu pasta to pasta..
humusojad
rok temu
To pasta z fasoli a nie humus!!!!!
Marek S.
rok temu
A już myślałem, że w swoim stylu dodała smalcu, albo jagnięciny... Jak mówił prawdziwy kucharz czyli Okrasa, dobrego kucharza poznaje się po tym jak robi wegańskie dania. Ta baba nie ma pojęcia o wege kuchni.
Kucharzyna
rok temu
Humus jest z ciecierzycy! Jeśli Pani Magda robi pastę z fasoli, to super, fasola jest zdrowa, ale osoba pisząca ten artykulik się zagalopowała podając ten przepis, bo nawet nie sprawdziła z jakiego strączka robi się humus.
Marek
rok temu
Pani Gessler na wizji sypie do potraw niesamowite ilości przypraw. Nie każdy jest w stanie coś takiego przełknąć.
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić