Najlepszy hummus. Sekretny przepis Magdy Gessler

15

Lubisz hummus? Dobrze się składa. Bo ten przepis na hummus jest od samej Magdy Gessler, a to gwarancja jakości i dobrego smaku. Mało pracy, mało składników, dużo frajdy z jedzenia. Nie czekaj i spróbuj już dziś!

Najlepszy hummus. Sekretny przepis Magdy Gessler
Zdjęcie ilustracyjne (YouTube)

Hummus Magdy Gessler. Przygotowany oryginalnie, z fasoli. Proste składniki, które każdy z nas ma w kuchni i dość szybkie wykonanie. A tyle kubków smakowych zaspokojonych! Niebo w gębie!

Hummus Magdy Gessler. Składniki:

  • 1 szklanka suchej drobnej białej fasoli
  • 3/4 szklanki jasnej pasty tahini
  • 1/2 gęstego jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki octu z granatów
  • odrobina kuminu
  • oliwa z oliwek

Hummus Magdy Gessler. Wykonanie:

  • Fasolę zalać zimną wodą, powinno być przynajmniej dwa razy tyle tyle wody ile fasoli. Zostawić na noc.
  • Następnego dnia fasolę odcedzić i opłukać, zalać dużą ilością świeżej wody i zagotować.
  • Ugotowaną fasolę odcedzić i opłukać. Przełożyć do naczynia blendera, dodać resztę składników i zmiksować na gładką masę.
  • Polać oliwą z oliwek i dodać na wierzch kumin.
Autor: KLS
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić