o2 - Serce Internetu
Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
  • QUIZY
Wróć na
KLS
|

Najlepszy hummus. Sekretny przepis Magdy Gessler

10
Podziel się

Lubisz hummus? Dobrze się składa. Bo ten przepis na hummus jest od samej Magdy Gessler, a to gwarancja jakości i dobrego smaku. Mało pracy, mało składników, dużo frajdy z jedzenia. Nie czekaj i spróbuj już dziś!

Najlepszy hummus. Sekretny przepis Magdy Gessler
Zdjęcie ilustracyjne (YouTube)
bESwblud

Hummus Magdy Gessler. Przygotowany oryginalnie, z fasoli. Proste składniki, które każdy z nas ma w kuchni i dość szybkie wykonanie. A tyle kubków smakowych zaspokojonych! Niebo w gębie!

Hummus Magdy Gessler. Składniki:

  • 1 szklanka suchej drobnej białej fasoli
  • 3/4 szklanki jasnej pasty tahini
  • 1/2 gęstego jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki octu z granatów
  • odrobina kuminu
  • oliwa z oliwek
bESwbluf

Hummus Magdy Gessler. Wykonanie:

  • Fasolę zalać zimną wodą, powinno być przynajmniej dwa razy tyle tyle wody ile fasoli. Zostawić na noc.
  • Następnego dnia fasolę odcedzić i opłukać, zalać dużą ilością świeżej wody i zagotować.
  • Ugotowaną fasolę odcedzić i opłukać. Przełożyć do naczynia blendera, dodać resztę składników i zmiksować na gładką masę.
  • Polać oliwą z oliwek i dodać na wierzch kumin.
bESwblul
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
bESwbluG
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(10)
Prawiczek
wczoraj
Ponizej komentarz dotyczący prostytucji zostaje a komentarz dotyczacy przepisu zostaje usuniety? Jak mam byc porzadny w tym kraju
Malangsveien
wczoraj
Nie polecam przepisu za duzo tahini cala noc mam rozwolnienie i bole brzucha jest 5 nad ranem ubrudzilem posciel, zona krzyczy pies szczeka a dziecko placze nie pozdrawiam
Misiek
wczoraj
Nic specjalnego nie polecam cala noc mam rozwolnienie
bESwbluH
karmela
wczoraj
To nie jest hummus tylko pasta z fasoli. Do hummusu nie dodaje się jogurtu, bo po co. No i za dużo tahini.Sorry, ale Magda Gessler z jej nadużywaniem tłuszczu i nie zawsze przemyślanym doborem przypraw nie jest dla mnie autorytetem.
Puffer
2 dni temu
3/4 szklanki jasnej pasty tahini!!!??? Chyba kogoś powaliło, tyle rahini do hummusu?!! Wyjdzie mega sezamowy i gorzki bo jest palony. Do hummusu dodaje się łyżeczkę może dwie. Chyba chodziło o 3/4 łyżki lub łyżeczki.
Jula
3 dni temu
Ja tam wolę hummus klasyczny, ale zawsze można poeksperymentować z fasolą, buraczkami czy co tam komu pasuje, w końcu pasta to pasta..
humusojad
3 dni temu
To pasta z fasoli a nie humus!!!!!
Marek S.
3 dni temu
A już myślałem, że w swoim stylu dodała smalcu, albo jagnięciny... Jak mówił prawdziwy kucharz czyli Okrasa, dobrego kucharza poznaje się po tym jak robi wegańskie dania. Ta baba nie ma pojęcia o wege kuchni.
Kucharzyna
3 dni temu
Humus jest z ciecierzycy! Jeśli Pani Magda robi pastę z fasoli, to super, fasola jest zdrowa, ale osoba pisząca ten artykulik się zagalopowała podając ten przepis, bo nawet nie sprawdziła z jakiego strączka robi się humus.
Marek
3 dni temu
Pani Gessler na wizji sypie do potraw niesamowite ilości przypraw. Nie każdy jest w stanie coś takiego przełknąć.
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić