Najlepszy hummus. Sekretny przepis Magdy Gessler
Lubisz hummus? Dobrze się składa. Bo ten przepis na hummus jest od samej Magdy Gessler, a to gwarancja jakości i dobrego smaku. Mało pracy, mało składników, dużo frajdy z jedzenia. Nie czekaj i spróbuj już dziś!
Źródło zdjęć: © YouTube
Hummus Magdy Gessler. Przygotowany oryginalnie, z fasoli. Proste składniki, które każdy z nas ma w kuchni i dość szybkie wykonanie. A tyle kubków smakowych zaspokojonych! Niebo w gębie!
Hummus Magdy Gessler. Składniki:
- 1 szklanka suchej drobnej białej fasoli
- 3/4 szklanki jasnej pasty tahini
- 1/2 gęstego jogurtu naturalnego
- 2 łyżki octu z granatów
- odrobina kuminu
- oliwa z oliwek
Czytaj też: One zdecydowanie nie są fit. Ale jakie pyszne! Przepis na ciastka z masłem orzechowym i preclami
Hummus Magdy Gessler. Wykonanie:
- Fasolę zalać zimną wodą, powinno być przynajmniej dwa razy tyle tyle wody ile fasoli. Zostawić na noc.
- Następnego dnia fasolę odcedzić i opłukać, zalać dużą ilością świeżej wody i zagotować.
- Ugotowaną fasolę odcedzić i opłukać. Przełożyć do naczynia blendera, dodać resztę składników i zmiksować na gładką masę.
- Polać oliwą z oliwek i dodać na wierzch kumin.
Źródło artykułu: o2pl