o2 - Serce Internetu
Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
  • QUIZY
Wróć na
KLS
|

Pierogi z białą czekoladą i malinami. Rozpływają się w ustach

17
Podziel się

Ach ten listopad! Pierogi już dosłownie śnią się po nocach, ale w sumie nie wypada, bo to tak świątecznie... Właśnie dlatego warto zerwać ze stereotypem i zrobić pierogi w zupełnie innym wydaniu - na słodko. Te z białą czekoladą i malinami to prawdziwe niebo w gębie!

Pierogi z białą czekoladą i malinami. Rozpływają się w ustach
Zdjęcie ilustracyjne (YouTube)
bESpTKad

Pierogi z białą czekoladą i malinami skradają serca wszystkich wielbicieli pierogów. Choć oryginalne, można jeść je w formie obiadu jak i deseru. Znikają z talerzy szybciej, niż myślisz!

Pierogi z białą czekoladą i malinami. Składniki:

  • 750 g mąki typu 500
  • 175 ml wrzątku
  • 75 ml zimnej wody
  • 1 jajko
  • 5 g soli (do wody na pierogi)
  • 500 g malin świeżych lub mrożonych
  • 20 g drobnego cukru
  • 1 gałązka świeżej mięty
  • 20 g białej czekolady
  • opcjonalnie: śmietanka kremówka, cynamon
bESpTKaf

Pierogi z białą czekoladą i malinami. Wykonanie:

  • Mąkę przesiej do miski i zrób wgłębienie.
  • Wbij do niego jajko.
  • Zacznij wyrabiać ciasto, powoli dodając gorącą wodę.
  • Uważaj, aby się nie poparzyć!
  • Nie przerywając wyrabiania, dodaj teraz zimną wodę.
  • Wyrabiaj do czasu, aż ciasto będzie jednolite i sprężyste.
  • W międzyczasie rozmroź maliny, o ile korzystasz mrożonych.
  • Czekoladę i miętę posiekaj.
  • Następnie połącz (łyżką) z malinami, aby powstał farsz.
  • Gotowe ciasto podziel na 2 części.
  • Pierwszą rozwałkuj dość cienko.
  • Przy pomocy szklanki wykrawaj kółka, z których powstaną pierogi.
  • Na środek każdego kółka połóż łyżkę farszu i ulep pierogi.
  • Aby brzegi pierogów lepiej się lepiły, możesz użyć odrobiny wody i posmarować je nią.
  • Tak przygotowane pierogi gotuj we wrzącej, osolonej wodzie przez 5-7 minut od momentu wypłynięcia na górę garnka.
  • Podawaj np. ze śmietanką kremówką z nutą cynamonu lub z sosem malinowym.
bESpTKal
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
bESpTKaG
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(17)
Wrocław
6 godz. temu
A co się stało z drugą częścią ciasta? Pierwszą rozwałkowano.
Afrykaner
8 godz. temu
Ale durne te tytuly
błagam....
wczoraj
oh,błagam......
bESpTKaH
Lolek
3 dni temu
Biała czekolada to w najczystszej postaci tłuszcz tak jak smalec bez dodatku sztucznych wzmacniaczy smaku takich jak etylowanilina nikt dobrowolnie nie wziął by tego do ust. Importowana jest w blokach po 20 kg .
Jaworowsky
3 dni temu
ja jadłem pierogi z malinami ale błagać o nie nie mam zamiaru steasznie denny ten pierogowy artykuł kto go napisał kto to z państwa 😆😆
najlepsze 🍒�...
4 dni temu
są pierogi z wiśniami + śmietana ewentualnie z domieszką cukru. Można się zajadać !!!
anl
4 dni temu
Trochę mało tej czekolady to tak ok.1 kostka na tyle pierogów
Wwww
4 dni temu
Z serem malinami czy jagodami obok z wiśniami nieraz lepsze od tradycyjnych
Bozydar
4 dni temu
Błagam - wywalcie go z roboty - kompromituje was
diabetyk
4 dni temu
...i cukrzyca będzie biła brawo...!
zeznania pros...
4 dni temu
w pierogach - smakuje wam????
Josie
5 dni temu
To nie jest przypadkiem przepis niejakiej Gessler?
zibi
5 dni temu
Błagam - nie błaznujcie towarzysze :)
bESpTKaz
Xani79
5 dni temu
Mojej mamie, został kiedyś bigos ze świąt. Zmieliła i nadziała pierogi. Polecam. Pychotka 😁😉😁
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić