Małgorzata Duży| 

Oblężenie w Gdyni. Kuba Wojewódzki otworzył nowy biznes. Jakie ceny?

264

W ubiegłą sobotę, 24 lipca na kulinarnej mapie Gdyni pojawiła się nowa miejscówka. Niewinni Czarodzieje Trzy Zero, nowa restauracja Kuby Wojewódzkiego i restauratora Dawida Kwidzińskiego otworzyła swoje drzwi dla klientów. Co można odnaleźć w menu? Sprawdziła to załoga WP.

Oblężenie w Gdyni. Kuba Wojewódzki otworzył nowy biznes. Jakie ceny?
Kuba Wojewódzki otwiera nową restaurację (AKPA)

Lokal umiejscowiony w Gdyńskim Centrum Kultury Filmowej przeżył prawdziwe oblężenie po tym, jak w sobotę o 17:30 otworzył swoje drzwi dla klientów. Można było się tego spodziewać, bowiem cieszący się popularnością Wojewódzki zaanonsował wydarzenie na swoim Instagramie.

Trwa ładowanie wpisu:instagram

Już przed ustaloną godziną przed lokalem pojawili się pierwsi goście. Jak można się było spodziewać, zainteresowani byle nie tyle są restauracją, co ewentualnym spotkaniem z osobowością telewizyjną i radiową.

Kuba Wojewódzki pojawił się w lokalu około godziny 20. Jego przyjście od razu wywołało poruszenie, a sam gospodarz nie stronił od rozmowy i kontaktu z gośćmi. Był wyraźnie zainteresowany ich wrażeń, sam stanął też za barem. Restauracja ma krótką kartę dań, za to rozszerzono wybór win i innych alkoholi.

Co ma swoje plusy, bo kuchnia może skupić się na kilku wypracowanych do perfekcji daniach. W sekcji "podziel się" znalazły się boczniaki w panko (23 zł), fasolka z pastą miso (18 zł), kalmary w panierce podawane z ostrym sosem majonezowym i czipsami krewetkowymi (24 zł), frytki z batata (18 zł) i chrupiąca golonka (26 zł)" - informuje respondent WP, Magdalena Drozdek.
Trwa ładowanie wpisu:instagram

Jak donosi przedstawicielka WP, knajpa Wojewódzkiego oferuje również przystawki. Można wybrać frytki z batata "na bogato", podawane z szarpaną wołowiną. Oprócz tego w ofercie lokalu znajdują się krewetki z chilli, tatar wołowy i sałatka z batatem. Z kolei z zup mamy do wyboru tajską zupę rybną za 24 zł i bulion z pieczonej kaczki za 18 zł.

Jednak na stolikach najczęściej pojawiała się specjalność lokalu, czyli hot dogi. Były oferowane w kilku wersjach: z kiełbasą (29 zł), szarpaną wołowiną (32 zł), z krewetkami (35 zł) czy z boczniakami (32 zł). Magdalena Drozdek, wysłanniczka WP donosi, że jest to jedyna opcja wege w menu knajpy.

W restauracji można spróbować tylko trzech dań głównych — wołowego burgera z frytkami z batata (35 zł), aromatyczną kaczkę (47 zł) i polędwicę z dorsza w asyście ziemniaków i  małż (49 zł). Oferta deserów jest skromna, bo do wyboru jest albo mus czekoladowy, albo propozycja szefa kuchni, która zmienia się każdego dnia.

Rachunek dla dwóch osób za dwie przystawki, dwa dania główne (hot-dog + burger), dwa desery, dwa koktajle, smoothie owocowe i buteleczkę kombuchy wyniósł 232 zł - informuje z WP. Drogo, jednak jak podkreśla dziennikarka, należy pamiętać, że restauracja Kuby Wojewódzkiego jest usytuowana z jednym z najbardziej prestiżowych miejsc w Gdyni.
Trwa ładowanie wpisu:instagram
Zobacz także: Ida Nowakowska wspomina chwile zaraz po porodzie: "Zakochałam się w moim mężu BARDZIEJ"
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić