Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...

Tego nie rób podczas przygotowywania posiłku

1/8

Jak najwięcej "wycisnąć" z pożywienia?

Jak najwięcej "wycisnąć" z pożywienia?
(Shutterstock.com)

Mało co smakuje tak, jak świeża soczysta truskawka. Aby jednak wydobyć z niej to, co najlepsze, nie powinniśmy jej kroić. Niektóre składniki, zwłaszcza witamina C, są wrażliwe na działanie światła i tlenu. Rozdrabniając truskawkę, narażamy ją na utratę cennych związków.

2/8

Grillowane mięso

Grillowane mięso
(123RF.COM)
3/8

Brokuły

Brokuły
(Shutterstock.com)
4/8

Czosnek

Czosnek
(Shutterstock.com)
5/8

Pomidory

Pomidory
(Shutterstock.com)
6/8

Ziarna

Ziarna
(Fotolia)
7/8

Jogurt

Jogurt
(Shutterstock.com)
8/8

Szparagi

Szparagi
(Shutterstock.com)
Wybrane dla Ciebie
"Patrz, spadła". Przerażająca śmierć Polki w Kolumbii
Lewis Hamilton z własną figurką. Tak uczcili kibice jego angaż w Ferrari
Tragiczny wypadek w kopalni. Zmarł jeden z górników
Wzruszająca studniówka w Olkuszu. Ten gest przejdzie do historii
Aryna Sabalenka w finale Australian Open
Niemieckie baterie Patriot będą ochraniać hub logistyczny w Rzeszowie
Polscy badacze mają centrum logistyczne na Arktyce. "70 lat doświadczeń"
Ksiądz z Dąbrowy Górniczej przeniesiony do stanu świeckiego
Ścieżka do toalety za 650 tys. zł. Taki widok w Warszawie
Był szefem restauracji fast food. Otrzymał nominację od Trumpa
Trzaskowski mówi językiem Konfederacji? Ostre komentarze polityków
Spadek wydatków NFZ za granicą. "Zasługa zmian w polskim systemie"
KOMENTARZE WYŁĄCZONE
Sekcja komentarzy coraz częściej staje się celem farm trolli i polem do dezinformacji. Dlatego zdecydowaliśmy się wyłączyć możliwość komentowania pod tym artykułem.
Redakcja o2.pl
Przejdź na
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić